از سراسر وب
یزد

سفر ۶ روزه از تهران به یزد

یزد مرکز استان و شهرستان یزد است. این شهر بین رشته کوه شیرکوه و خرانق در دشت یزد-اردکان قرار دارد. این شهر تاریخی سالانه مقصد گردشگران بسیاری از سراسر ایران و جهان است.

یزد شهری زیبا و تاریخی و یکی از قدیمی ترین شهرهای کشورمان ایران است. از یزد در منابع تاریخی بسیاری نام برده شده و بناهای معماری گواه این هویت غنی است. شهر یزد در دره ای خشک و وسیع بین کوه های شیرکوه و خرانق واقع شده است. این شهرستان از شمال به شهرستان‌های میبد و اردکان، از شرق به شهرستان‌های اردکان و بافق، از غرب به استان اصفهان و از جنوب به شهرستان‌های تفت، ابرکوه و مهریز محدود می‌شود.

قرار گرفتن در بخش مرکزی فلات ایران شامل نامناسب ترین عوامل طبیعی در فلات مرکزی ایران است. بارندگی کم همراه با تبخیر شدید، دوری از دریا، مجاورت با کویر وسیع نمک و رطوبت کم همراه با گرمای زیاد باعث شده این منطقه به یکی از خشک ترین نقاط ایران تبدیل شود.

یزد با وجود همه سختی های اقلیمی، محل بسیاری از آثار معماری تاریخی و زیبای ایران است و همچنین با جهانی شدن یزد، این شهر دیدنی برای همه گردشگران جهان جذاب است و سالانه هزاران گردشگر خارجی و ایرانی از آن دیدن می کنند. به شهر سفر می کنند.

مکان های دیدنی یزد

در سفر 6 روزه به یزد که در ادامه می خوانید سعی کرده ایم تمامی جاذبه های معروف این شهر را به شما عزیزان معرفی کنیم. این برنامه سفر به گونه ای طراحی شده است که گردشگر بتواند با کمترین هزینه اقامت، غذا و امکانات رفاهی به سفر خود ادامه دهد. این برنامه توسط سایت ما به عنوان طرحی بهینه برای سفر به یزد ارائه شده است و بدون شک این میزان هزینه برای سایر علاقه مندان به سفر می تواند متفاوت باشد. ما سفر خود را از تهران آغاز می کنیم و علاوه بر دیدنی های یزد به دیدنی های تمامی شهرهای مسیر نیز توجه خواهیم کرد، البته گردشگران بسته به هدف یا زمان می توانند برنامه دیگری را برای سفر خود اجرا کنند. سفر آنها

برای سهولت شما در ادامه این سفرنامه لینک مربوط به جاذبه های شهرهای بین راه را قرار داده ایم.

سفر جاده‌ای به یزد

روز اول | روز دوم | روز سوم

روز اول

روز اول

سفر تهران به یزد با سفری در اتوبان قم آغاز می شود. مسیر تهران تا قم 148 کیلومتر است و حدود 1 ساعت و 50 دقیقه طول می کشد. برنامه سفر یزد

حرم

پیشنهاد می کنیم به جای یک گذر سریع از قم تا حوالی ظهر، توقفی کوتاه در این شهر داشته باشید و از جاذبه های مذهبی و تاریخی آن مانند حرم حضرت معصومه (س)، بازار قدیمی قم، خانه تاریخی زند (س) دیدن کنید. موزه مردم شناسی) و غیره.

بعد از یک گشت و گذار 1 تا 2 ساعته می توانید ناهار را در خانه تاریخی زند، رستوران صدف یا مرغ کبابی طاهری، قدیمی ترین مرغ کبابی خیابان چهار مردان قم (خیابان عمار یاسر) صرف کنید. دیگر رستوران های خوب قم مانند رستوران مدائن، رستوران البرز و رستوران ارگ سالاریه در بلوار امین قرار دارند. همچنین رستوران بزرگ خادم در بلوار شهید صدوقی و رستوران ایتالیایی ماکارونی ابتدای خیابان دورشهر روبروی پاساژ طوبی.

سایر جاهای دیدنی قم

پس از صرف ناهار و استراحتی کوتاه مسیر خود را به سمت کاشان ادامه دهید. این مسیر طبق برنامه ۱۱۲ کیلومتر است و حدود یک ساعت و ۱۹ دقیقه طول می کشد. چون راه نسبتا طولانی در پیش است، توصیه می شود پس از رسیدن به کاشان حتما از بناهای ارزشمند کاشان دیدن کنید.

خانه بروجردی‌ها

خانه بروجردی‌ها
  • نشانی: کاشان، خیابان علوی
  • ساعت بازدید: همه‌روزه از ساعت ۹ صبح تا ۱۸
  • مدت‌زمان بازدید:۳۰ دقیقه

خانه بروجردی یکی از بناهای تاریخی زیبای کاشان است که در محله سلطان میر احمد ساخته شده است، این بنا در نیمه دوم قرن سیزدهم هجری قمری و در دوره قاجار ساخته شده است. این خانه زیبا با بادگیرهای هلالی شکل زیبا در سقف تالار و آلاچیق بر روی آن یکی از زیباترین و چشم نوازترین جلوه های معماری ایرانی است.

تابلوها و گچبری های ارزشمند این خانه زیر نظر صنیع الملک نقاش بزرگ ایرانی و عموی کمال الملک اجرا شده است. صاحب این خانه حاج سید مهدی نطنزی از تجار نطنزی ساکن کاشان و معمار آن استاد علی مریم کاشانی بوده است. او به دلیل سفرهای زیاد به بروجرد به بروجردی معروف است. او عاشق دختر سید جعفر طباطبایی یکی از بزرگ ترین تاجران فرش آن زمان می شود و طباطبایی برای ازدواج آنها شرط می گذارد. او در خانه زیبایی که اکنون به خانه طباطبایی ها معروف است زندگی می کرد و به سید مهدی گفت که باید خانه ای مانند خانه من بسازم تا دخترم را به نزد همسرانش ببرم. سیدمهدی هم قبول می کند و بعد از 7 سال که ساخت حیاط اندرونی تمام می شود در خانه ساکن می شود و بعد از 11 سال سالن اصلی تکمیل می شود. خانه بروجردی ها هم اکنون محل اداره میراث فرهنگی کاشان است.

مسجد آقابزرگ کاشان

مسجد آقابزرگ کاشان
  • نشانی: کاشان،خیابان آقابزرگ
  • ساعت بازدید: در طول روز
  • مدت بازدید:۳۰ دقیقه
  • فاصله از جاذبه قبلی:۴ دقیقه با خودرو و ۱۲دقیقه پیاده

مسجد و مدرسه آقابزرگ مسجد و مدرسه بزرگ کاشان منسوب به ملا مهدی نراقی ملقب به آقابزرگ که به هزینه شخصی به نام حاج محمد تقی خانبان و پسرش در اواسط قرن سیزدهم هجری قمری در زمان محمدشاه ساخته شد. قاجار. ساخت این بنا در زمان محمدشاه قاجار آغاز شد و در نخستین سال های سلطنت ناصرالدین شاه به پایان رسید.

به نظر می رسد این مجموعه بر روی بقایای زمین لرزه پس از زلزله 1192 قمری یا دوره های قبل به ویژه شبستان 40 ستونی ستون شمالی مسجد ساخته شده است که احتمالاً متعلق به بقایای خانقاه، مسجد، مقبره و تلفیق این شبستان با مسجد و مدرسه ای که بعدها در کنار آن ساخته شد یکی از مصادیق ایجاد هماهنگی و اتصال این دو بنا به یکدیگر است.

بازدید از بازار تاریخی کاشان

بازار کاشان مربوط به دوره صفویه و در راسته بازار بزرگ شهر قرار دارد. این اثر در 8 شهریور 1255 با شماره ثبت 1284 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.بازار سنتی کاشان یکی از مهمترین و زیباترین بناهای قدیمی کاشان است که از وسط خیابان بابا افضل تا خیابان بابا افضل ادامه دارد. دروازه دولت این بازار با ساماندهی فضاهای معماری و قرار گرفتن در کنار راه های تجاری کهن یکی از باشکوه ترین و پر رونق ترین بازارهای ایران است. برای فروش بوده است.

  • نشانی: کاشان، خیابان بابا افضل تا حدود دروازه دولت
  • ساعت بازدید: در طول از ۸ صبح تا غروب 
  • مدت بازدید:یک الی ۲ ساعت
  • فاصله از جاذبه قبلی:۶ دقیقه با خودرو و ۱۴ دقیقه پیاده

باغ فین و حمام فین کاشان

در فاصله 6 کیلومتری جنوب کاشان منطقه ای سرسبز با آب و هوای مطبوع قرار دارد که در گذشته به روستای کوچک فین معروف بوده و طبق تقسیمات فعلی کاشان در انتهای خیابان امیرکبیر واقع شده است. . آنچه باعث شهرت این مکان شده است قرار گرفتن یکی از باغ های باستانی ایرانی به نام باغ فین در این منطقه است. از بناهای تاریخی مجموعه باغ فین می توان به حمام بزرگ و حمام کوچک اشاره کرد که در قسمت جنوبی باغ فین قرار دارند و در ادامه بیشتر با آن ها آشنا می شویم.

باغ فین و حمام فین کاشان
  • نشانی: کاشان، خیابان امیر کبیر
  • ساعت بازدید: در طول روز
  • مدت بازدید:یک ۱ ساعت
  • فاصله از جاذبه قبلی:۲۶ دقیقه با خودرو 

این بازدید که یکی از برترین آثار تاریخی و آثار زیبای کاشان است تا حدود ساعت 17 ادامه دارد، می توانید پس از استراحتی کوتاه به آران، بیدگل و نوش آباد بروید. فاصله زمانی بین آران، بیدگل و کاشان حدود 18 دقیقه است. یکی از جاذبه های محله نوش آباد در آران و بیدگل شهر زیرزمینی اوی است که بازدید از آن حدود 2 ساعت زمان می برد.

سایر جاهای دیدنی کاشان

بازدید از این شهر باعث می شود در تاریکی شب بیشتر به سمت اردستان رانندگی کنید. مسیر کاشان تا اردستان 128 کیلومتر است که حدود 1 ساعت و 23 دقیقه طول می کشد.

نمای درونی

اگر از شهر زیرزمینی اوی دیدن کردید، حدود ساعت 19:30 به سمت اردستان حرکت کنید، حدود ساعت 21:00 به این شهر خواهید رسید. در غیر این صورت ساعت 19 به اردستان می رسید.

شهر زیرزمینی اویی

در هر صورت با رسیدن به اردستان می توانید شهر را دور بزنید و از مسجد جامع شهر دیدن کنید و در صورت نیاز به استراحت به دلیل خستگی می توانید بازدید را به روز بعد موکول کنید و گاهی شب ها استراحت کنید و به یکی بروید. از رستوران ها برو اردستان و شام بخور. اگر مکان خاصی برای اقامت ندارید، هتل جهانگردی اردستان یک هتل یک ستاره و اقتصادی در اردستان است که دارای 18 اتاق می باشد.

روز دوم

در روز دوم می توانید از دیدنی های اردستان دیدن کنید، اردستان یکی از شهرهای تاریخی ایران است که آثار تاریخی بسیاری در آن قرار دارد.

.

مسجد جامع اردستان

مسجد جامع اردستان
  • نشانی: اردستان، خیابان مسجد جامع
  • ساعت بازدید: در طول روز
  • مدت بازدید:۳۰ دقیقه

مسجد اردستان از بناهای تاریخی این شهر است. معمار بنا استاد محمود اصفهانی است. این مسجد در مرکز محله محل اردستان واقع شده است و یکی از قدیمی ترین مساجد ایران است که اولین مسجد دو طبقه در تاریخ اسلام و دومین مسجد چهار ایوانی جهان اسلام است که در زمان ساخت دوره سلجوقی این مسجد در گذشته آتشکده یا معبد بوده و در قرن هفتم هجری مغولان ساکنان شهر را کشتند و غارت کردند و آن را به صورت نیمه ویران ویران کردند. حیاط با دیوار آجری احاطه شده بود.

مقبره امیر اویس (سنگ سفید)

مقبره امیر اویس (سنگ سفید)
  • نشانی: اردستان، خیابان دکتر شریعتی
  • ساعت بازدید: در طول روز
  • مدت بازدید:۲۰ دقیقه
  • فاصله با جاذبه قبلی:۹ دقیقه پیاده،۲ دقیقه با ماشین

آرامگاه امیر اویس متعلق به قرن نهم هجری قمری است و در اردستان، محله محل، گورستان اردستان قرار دارد و این اثر در تاریخ ۲۶ مرداد ۱۳۶۴ با شماره ثبت ۱۳۹۹ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. افقی است که در نوع خود بی نظیر است.

اگر از ساعت 8 صبح شروع به بازدید از این جاذبه های دیدنی شهرستان اردستان کنید و به گشت و گذار در شهر بپردازید، حدود ساعت 9 بازدید شما از این شهر به پایان می رسد و می توانید به سمت شهر نایین حرکت کنید.

فاصله اردستان تا نایین حدود 96 کیلومتر است که یک ساعت و 7 دقیقه زمان می برد. حدود 10 و 15 دقیقه است که به نایین می رسید و می توانید قبل از ناهار به گشت و گذار در شهر بپردازید.

سایر جاهای دیدنی اردستان

نایین شهری در استان اصفهان است که در شهرستان نایین قرار دارد. این شهرستان در منطقه دشت کویر واقع شده و دارای آب و هوای خشک است. نایین بیش از 3000 سال قدمت دارد.

بعد از گشت و گذار در شهر می توانید به یکی از رستوران های خوب نایین بروید. از رستوران های خوب شهر می توان به رستوران دادا، رستوران کویر، رستوران لاله صحرا، رستوران هانیگ، رستوران جوان و رستوران تخت جمشید اشاره کرد.

نایین شهری در استان اصفهان

پس از صرف حدود 2 ساعت صرف ناهار و استراحت می توانید از جاذبه های تاریخی نایین دیدن کنید.

مسجد جامع نایین

مسجد جامع نایین
  • نشانی: نایین
  • ساعت بازدید: در طول روز
  • مدت بازدید:۳۰ دقیقه

مسجد جامع نایین از مسجد النبی در مدینه الگوبرداری شده است. حیاط بزرگی دارد و شبستان های ستون دار آن را احاطه کرده اند. دهانه وسط رو به جلو و دهانه رو به در ورودی مسجد نسبت به دهانه های دیگر عریض تر و بیشتر است. مسجد نایین دارای شبستان ستون دار است و بخشی از آن برگرفته از مساجد ابومسلم است. مسجد نایین به سبک خراسانی ساخته شده است.

خانه پیرنیا، موزه مردم‌شناسی نایین

خانه پیرنیا، موزه مردم‌شناسی نایین
  • نشانی: نایین، جنب مسجد جامع
  • ساعت بازدید: از ۹ صبح تا ۶ عصر
  • مدت بازدید:۴۵ دقیقه
  • فاصله با جاذبه قبلی:۱ دقیقه پیاده

در این خانه شخصی به نام میرزا احمدخان پیرنیا حاکم نایین زندگی می کرد. مهم ترین ویژگی هنری خانه تاریخی پیرنیا، نقاشی های دیواری و گچ بری های زیبای ایوان شاه نشین، اتاق تشریفات و اتاق فرمانروایی ویژه است.

 خانه تاریخی

خانه پیرنیا یکی از آثار با ارزش معماری دوران صفویه و نمونه ای برجسته از خانه های سنتی نایین است. این بنا الگوی مهم معماری و هنری خانه‌های تاریخی منطقه کویری است و از اجزای مختلفی از جمله ورودی، راهروهای متعدد، ایوان، راهرو، ایوان شاهی، اتاق نشیمن، گودال باغ، باغ و بخش‌های مختلف تشکیل شده است. خانه پیرنیا از چند مجموعه خانه تشکیل شده است که هر کدام کاربردهای متفاوتی دارند.

خانه پیرنیا یکی از یادگارهای ارزشمند معماری دوران صفویه

این خانه در سال 1349 توسط فرهنگ و هنر خریداری شد و پس از انجام تعمیرات مورد نیاز بنا، در اسفند 1373 به موزه مردم شناسی کویر نایین تبدیل شد و مردم در آن از فرهنگ، اشیا و ابزاری که در جای جای آن قرار داده شده است استفاده می کنند. خانه ها و ویترین هایی با فرهنگ مردم کویر. آشنا می شوند.

بعد از بازدید از بازار و بناهای تاریخی حدود ساعت 3 است و می توانید به سمت عقدا حرکت کنید. فاصله نایین تا عقدا 70 کیلومتر است که حدود 47 دقیقه طول می کشد. یکی از زیباترین جاذبه های این منطقه، زیارتگاه چک چک است. این امامزاده در 80 کیلومتری عقدا قرار دارد و برای رسیدن به آن باید 1 ساعت رانندگی کنید. این امامزاده در شهرستان اردکان قرار دارد. حدود ساعت 4:30 صبح است که به زیارتگاه چک چک می رسید.

زیارتگاه چک‌چک

زیارتگاه چک‌چک
  • نشانی:اردکان،جاده زیارتگاه چک چک
  • ساعت بازدید:۸صبح الی ۸شب
  • مدت بازدید:یک ساعت

چکچک یا «چکچکو» یکی از مهم ترین زیارتگاه های زرتشتیان و مهم ترین دیدنی اطراف شهر یزد است. این نیایشگاه که زرتشتیان آن را پیر سبز نیز می‌نامند، در استان یزد و شهرستان اردکان در کوه‌های بین اردکان و انجیره قرار دارد. زرتشتیان از 24 خرداد هر سال به مدت چهار روز در این نیایشگاه گرد هم می آیند و به نیایش می پردازند. هر ساله جشن مهرگان در این زیارتگاه برگزار می شود و زرتشتیان زیادی در این مکان گرد هم می آیند.

چک‌چک یا «چکچکو» یکی از زیارتگاه‌های مهم زرتشتیان

گفته می‌شود که نام «چک‌چک» یا «چک چکو» از صدای قطره‌های آبی که از یک سنگ می‌چکد و اکنون به سمت یک منبع ذخیره هدایت می‌شوند، گرفته شده است. امامزاده پیر سبز دارای امکانات رفاهی از جمله برق، آب آشامیدنی و تعدادی اتاق برای استراحت است که به آنها «خیله» می گویند. داخل یکی از اتاق ها چاهی به عمق بیش از 50 متر وجود دارد. به گفته زرتشتیان، در زمان حمله مسلمانان به ایران که منجر به سقوط پادشاه ساسانی (یزدگرد) شد، نیک بانو دختر شاه از دست مسلمانان فرار کرد و به اردکان آمد و در میان کوه پنهان شد. و ناپدید شد و این مکان زیارتگاه زرتشتیان شد. یکی از کنیزان نیک بانو به نام گوهر بانو (مروارید) نیز در چند کیلومتری او مدفون است که به پیر هریشت معروف است.

سایر جاهای دیدنی اردکان

بهتر است پس از گشت و گذار در شهر به اقامتگاه مجاور بروید. از هتل های خوب و مقرون به صرفه میبد می توان به هتل اطلس، هتل حاج ملک و هتل بهجت اشاره کرد.

روز سوم

میبد شهری در استان یزد در مرکز ایران است. این شهر قدمتی چند هزار ساله دارد و دومین مرکز شهری و تجاری استان یزد است که به دلیل بافت تاریخی ارزشمند، بیشتر نقاط آن در فهرست آثار تاریخی ایران به ثبت رسیده است.

نارین قلعه (نارنج قلعه)

نارین قلعه (نارنج قلعه)
  • نشانی: میبد، فلکه شهرداری
  • ساعت بازدید: از ۷.۳۰ صبح الی ۸ شب
  • مدت بازدید: یک ساعت و ۳۰ دقیقه

قلعه نارین مهمترین بنای میبد است که قلعه ای تاریخی و قدیمی است و از آجرهای ضخیم و بزرگ ساخته شده است. این آجرها نشان از قدمت این قلعه دارد. این بنا مربوط به دوره ساسانی است. و زمانی ساختار کلی شهر مدور بود و با وجود این قلعه در مرکز شهر، این قلعه اگرچه به بزرگی ارگ بم نبود اما به همان اندازه ارزشمند و زیبا بود. اهمیت قلعه میبد مربوط به دوران سلاطین مظفر است که برای آبادانی میبد تلاش می کردند. قسمت های مختلف قلعه بر روی تپه ای در چهار طبقه قرار گرفته است به طوری که هر طبقه به طبقه دیگر مشرف است.

بافت تاریخی و خانه های قدیمی میبد

بافت تاریخی و خانه های قدیمی میبد
  • نشانی: میبد، بلوار بسیج،خیابان امام حسین،بافت قدیمی و تاریخی بارجین
  • ساعت بازدید: در طول روز
  • مدت بازدید:یک ساعت
  • فاصله با جاذبه قبلی:۳۲ دقیقه پیاده،۵ دقیقه با خودرو

میبد یکی از شهرهای تاریخی ایران است و در بسیاری از نقاط این شهر بافت قدیمی و تاریخی آن همچنان پابرجاست. با کمی پیاده روی از قلعه می توانید به بافت تاریخی و مسجد جامع شهر رفته و وارد قسمت پایین محله شوید و از زیباترین خانه های این منطقه دیدن کنید. عاقل دیگری است و در مسیر از کوچه های آشتی و باغ های انار می گذری. متأسفانه امروزه بسیاری از اماکن تاریخی میبد بر اثر سهل انگاری در خطر تخریب قرار دارند.

مسجد جامع میبد

مسجد جامع میبد
  • نشانی: میبد، بلوار امام، میدان مرکزی شارستان
  • ساعت بازدید: در طول روز
  • مدت بازدید:۳۰ دقیقه
  • فاصله با جاذبه قبلی:۳۴ دقیقه پیاده،۵ دقیقه با ماشین

مسجد جامع میبد مجموعه ای از چندین مسجد است. این مسجد از انواع مساجد ایوانی یزد است. قسمت های مختلف آن شامل صحن مرکزی، ایوان مرتفع، شبستان های فرعی (تابستانی) و شبستان های زمستانی (گلخانه) است.

مسجد جامع میبد در استان یزد، شهر میبد، بلوار امام و در میدان مرکزی شهر قدیم این شهر واقع شده است.

کاروانسرای عباسی میبد

کاروانسرای عباسی میبد
  • نشانی: میبد، بلوار قاضی میرحسین
  • ساعت بازدید:۸ صبح الی ۱۱ شب
  • مدت بازدید:۱ ساعت
  • فاصله با جاذبه قبلی:۱۳ دقیقه پیاده،۲ دقیقه با خودرو

کاروانسرای میبد یکی از کاروانسراهای سبک صفویه در میبد است که به نظر می رسد در محل کاروانسراهای قدیمی تر ساخته شده باشد. کاروانسرای میبد یکی از کامل ترین کاروانسراهای ایران است. این کاروانسرا دارای بخشهایی مانند ساباط، ایوان بیرونی، ایوان ورودی، صحن مرکزی، حوضخانه و مهتابی، چهار ایوان زیبا و یکصد ایوان و حجره برای استفاده کاروانیان است.

پیشنهاد ناهار

در حال حاضر اداره میراث فرهنگی میبد و کتابخانه مرکز اسناد در بخشی از این بنا قرار دارد و تالار شرقی کاروانسرا به موزه زیلوهای تاریخی میبد اختصاص دارد. تالار غربی کاروانسرا نیز به عنوان رستوران سنتی و کافی شاپ مورد استفاده قرار می گیرد. برای ناهار می توانید از رستوران این مجموعه با محیطی زیبا و تاریخی استفاده کنید.

برج کبوتر خانه

برج کبوتر خانه
  • نشانی: میبد، میدان کوزه، بلوار بسیج
  • ساعت بازدید: در طول روز
  • مدت بازدید:۳۰ دقیقه
  • فاصله با جاذبه قبلی:۲۱ دقیقه پیاده،۳ دقیقه با ماشین

برج کبوتر در گذشته مکانی برای حمایت از پرندگان بی خانمان بوده و از فضولات پرندگان در اینجا برای مصارف کشاورزی استفاده می شده است. برج کبوتر خانه میبد در جنوب شرقی قلعه قدیم میبد قرار دارد که هم اکنون مقر مرکزی میبد است. این برج از بیرون دایره‌ای است و در داخل سه طبقه دارد که در هر طبقه هزاران لانه برای جذب کبوتر وجود دارد.

صنایع دستی میبد

صنایع دستی میبد

یکی از محبوب ترین و زیباترین صنایع دستی میبد سفال و سرامیک این منطقه است. کارگاه های سفالگری زیادی در میبد وجود دارد که در حال حاضر فعال هستند. توصیه می شود قبل از ترک میبد از مغازه های صنایع دستی و یا کارگاه های سفالگری این منطقه دیدن کنید و از سفال و سرامیک های زیبا دیدن کنید.

گشت و گذار در میبد و ناهار و استراحت حدود 5 تا 6 ساعت طول می کشد. اگر ساعت 17 از میبد به سمت یزد حرکت کنید یک ساعت در راه هستید و ساعت 6 به یزد می رسید.

سایر جاهای دیدنی میبد

پس از اقامت در یزد و انتقال به محل مورد نظر در یزد به دلیل خستگی جاده و رانندگی می توانید شب ها برای بازدید از دیدنی های یزد استراحت کنید.

از هتل های خوب و نسبتا اقتصادی یزد می توان به هتل سنتی کوروش، هتل تاریخی لب خندق، هتل کاروانسرای مشیر، هتل ساباط، هتل ادیب الممالک، هتل ارگ نو، هتل جهانگردی یزد، هتل رویای قدیم و هتل سنتی کاشان.

گشت و گذار در یزد

روز اول | روز دوم | روز سوم

روز اول

تور یزد را با بازدید از محله قدیمی و زیبای فهادان آغاز می کنیم.

محله فهادان

محله فهادان
  • نشانی: یزد، محله فهادان
  • ساعت بازدید: در طول روز
  • مدت بازدید: یک الی دو ساعت

فهادان (جنگل) یکی از قدیمی ترین و اصیل ترین محله های یزد است. این محله در گذشته یکی از محله های اعیان نشین یزد بوده است. بر اساس منابع تاریخی، فهادان را هم محله فهادان و هم کوچه فهادان می‌گویند، اما امروزه بیشتر به جنگل معروف است. این کلمه در لغت به معنای شخص شناخته شده یا آگاه است و ریشه در کلمه فهد دارد. بر اساس اسناد تاریخی، از آنجا که سلطان قطب الدین بن عزالدین لنگر علاقه زیادی به نگهداری یوزپلنگ داشت، در گذشته از یوزپلنگ خود زندگی می کرد و از آنها مراقبت می کرد. این محله به یوز داران نیز معروف است. در منبعی دیگر نام این محله محله فهادان و محله یوز داران ذکر شده است.

زندان اسکندر یا مدرسه ضیائیه

زندان اسکندر یا مدرسه ضیائیه

نشانی: یزد، خیابان امام، محله‌‌ی فهادان، کوچه‌ی رخت‌شوی‌خانه، کوچه‌ی حمام نو

ساعت بازدید:۹ صبح الی ۸ شب

مدت بازدید: بین ۱ الی ۲ ساعت

فاصله با جاذبه قبلی:۱ دقیقه پیاده

مدرسه ضیائیه یزد در خیابان امام، محله فهادان (یکی از قدیمی ترین محله های یزد)، کوچه رختشویخانه، کوچه حمام جدید واقع شده است. در ساخت این اثر تاریخی عظیم از تزئینات کاشی استفاده نشده است. به نظر می رسد برای ساخت بنای مدرسه فقط از خشت خام استفاده شده است که شاید دلیل استقامت و دوام آن تا قرن معاصر باشد.

مدرسه‌ ضیاییه یزد در خیابان امام و در محله‌‌ی فهادان

گنبد مدرسه از چهار دیوار بلند تشکیل شده است که طول هر یک 8.8 متر است. مقبره این بنا 18 متر و فاصله دهانه آن 5.9 متر است. در ساختمان مدرسه ضیائیه حیاط قدیمی وجود دارد که سه ایوان آن را احاطه کرده است. یکی از قسمت های جالب مدرسه ضیائیه چاهی به عمق 2.8 متر از سطح زمین است که در وسط حیاط عمارت قرار دارد. در مورد چاه حیاط مدرسه ضیائیه احتمالات زیادی وجود دارد که حکایت از سیاهچاله معروف مدرسه یا زندان اسکندر برای اسیران تبعیدی در زمان اسکندر مقدونی دارد.

 بقعه دوازده امام

بقعه دوازده امام

نشانی: یزد، بقعه دوازده امام

ساعات بازدید: در طول روز

مدت بازدید:۳۰ دقیقه

فاصله با جاذبه قبلی:۱ دقیقه پیاده

آرامگاه دوازده امام یکی از بناهای دوره سلجوقی است که در محله فهادان یزد در مرکز ایران قرار دارد. گنبد آجری این بقعه یکی از آثار مهم هنر سلجوقی است.

این گنبد (گنبد) که قدیمی‌ترین بنای یزد است بر اساس برهان تاریخی و اصالت و شناسنامه بنا شده است. دوازده امامی تک گنبدی متعلق به سال 429 هجری قمری در نزدیکی حسینیه اعظم محله فهادان و قدیمی‌ترین بنای یزد است که از نظر سبک بنا، نقش و نگار و کتیبه‌های کوفی رنگ از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و مورد توجه کارشناسان قرار گرفته است. تاریخ معماری اسلامی

بقعه سید گل سرخ

بقعه سید گل سرخ

نشانی: یزد، خیابان بقعه سید گل سرخ

ساعات بازدید: در طول روز

مدت بازدید:۳۰ دقیقه

فاصله با جاذبه قبلی:۷ دقیقه پیاده

بقعه سید گلسرخ در خیابان سید گلسرخ، محله سرچم یزد، بیرون دروازه کوشک جدید قرار دارد و متعلق به قرن نهم هجری قمری است. ورودی بقعه در ضلع شمالی است. گنبد این بقعه کاشی کاری و مصالح آن خشت و گل است. در این ضریح آرامگاهی وجود دارد که طبق کتیبه ای که به آن اختصاص داده شده آرامگاه سید معزالدین بن شرف الدین علی بن شمس الدین محمد بن تاج الدین است.

پیشنهاد ناهار

پیشنهاد ناهار

بعد از چند ساعت پیاده روی، نوبت ناهار است. برای ناهار می توانید از رستوران سنتی ابوالمعالی و خانه هنر یزد دیدن کنید. بین محله فهادان و این رستوران ها بین هشت تا نه دقیقه فاصله است.

مسجد جامع یزد

مسجد جامع یزد

نشانی: یزد، ضلع غربی خیابان امام خمینی، محله فهادان

ساعت بازدید: طول روز

مدت بازدید: کمتر از یک ساعت

فاصله با جاذبه قبلی:۴ دقیقه پیاده

مسجد جامع یزد ایوانی است در دل کویر و حدود 100 سال و در سه دوره ساخته شده است. پایه های اصلی مسجد مورد توجه ساسانیان بوده و بنای فعلی مسجد از نظر سبک معماری متعلق به دو دوره به نام آذری است. گنبد خانه مربوط به دوره ایلخانی و سر در مسجد مربوط به زمان شاهرخ و دوره تیموری است. این بنا به خاطر گنبد، سردر بلند و بلند و همچنین کاشی کاری زیبا و منحصر به فرد مشهور است. سبک معماری این بنا آذری است.

موزه سکه و مردم‌شناسی حیدر زاده

موزه سکه و مردم‌شناسی حیدر زاده

نشانی: یزد، خیابان امام، خیابان فهادان، خانه تاریخی عرب زاده

ساعت بازدید:۹ صبح الی ۸ شب

مدت بازدید: بین ۱ الی ۲ ساعت

فاصله با جاذبه قبلی:۱۰ دقیقه پیاده،۲ دقیقه با خودروموزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده در یکی از قدیمی ترین محله های یزد ساخته شده است. این موزه شخصی با همت و پشتکار استاد حسین حیدرزاده که از اساتید برجسته سکه شناسی نیز می باشد، گردآوری شده است. مجموعه این مجموعه ارزشمند از سال 1335 تا 1383 به طول انجامیده است. این گنجینه ارزشمند شامل بیش از 5000 سکه از دوره هخامنشیان تا به امروز است. در این مجموعه به غیر از سکه، مجموعه ای از اسلحه، انگشترهای عقیق و برنجی، زنجیر و سایر وسایل تزئینی نیز نگهداری می شود.

خانه لاری‌ها

خانه لاری‌ها

نشانی: یزد، خیابان امام خمینی، محله فهادان، مجاور عمارت کلاه‌فرنگی

ساعت بازدید:۸.۳۰ صبح الی ۱۰ شب

مدت بازدید: یک الی دو ساعت

فاصله با جاذبه قبلی:۳ دقیقه پیاده

خانه لاری ها از شش باب با فضاهای کاملاً معماری برای خانه های کویری تشکیل شده است. این خانه در سال 1286 هجری قمری ساخته شده و صاحب آن حاج محمد ابراهیم لاری بوده است. از آن به عنوان آرامستان نعمت اللهی استفاده می شد. مساحت آن حدود 1700 متر معادل 1200 متر مربع رادار است. درها، پنجره ها، ارسی ها و اتاق های آینه کاری شده و نقاشی شده از زیباترین نمونه های خانه های اشرافی قرن سیزدهم است. این مجموعه در مجاورت آثار تاریخی مانند مدرسه ضیائیه یا زندان اسکندر، آرامگاه سید گلسرخ و برج و دژ یزد است که در مجموع شش هزار متر مربع مساحت دارد.

روز دوم

روز دوم را با بازدید از شش بادگیر آغاز می کنیم.

آب‌انبار شش بادگیر

آب‌انبار شش بادگیر
  • نشانی: یزد، میدان شهید بهشتی، خیابان دهم فروردین، محله‌ی تپه، کوچه‌ی شش بادگیر
  • ساعت بازدید: در طول روز
  • مدت بازدید: کمتر از یک ساعت

آب انبار شش بادگیر مربوط به دوره معاصر است و در یزد، محله تپه یزد، کوچه شش بادگیر واقع شده است. این اثر در تاریخ 4 فروردین 1357 با شماره ثبت 1600 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این آب انبار در محله ای به همین نام در شهر یزد واقع شده است. این بنا دارای دو ورودی (یکی در شمال و دیگری در جنوب آب انبار)، شش بادگیر و یک آب انبار بزرگ به حجم دو هزار متر مکعب است. این آب انبار پنجاه و پنج پله دارد. ورودی آب انبار در قسمت جنوبی است و بین پله های بیست و پنج تا بیست و ششم ایوانی با سنگفرش آجری از بالا قرار دارد و طاق آب انبار بعد از ایوان آغاز می شود. دریچه آن نیز در ورودی شمالی است. ورودی شمالی مخزن شیر با ورودی جنوبی متقارن است. این آب انبار دارای گنبدی تخم مرغی شکل است.

بازار خان

بازار خان

نشانی: یزد، خیابان انقلاب

ساعت بازدید: از صبح تا ساعت ۹ شب در برخی بخش‌ها

مدت بازدید: بین ۲ تا ۳ ساعت

فاصله با جاذبه قبلی:۱۵ دقیقه پیاده،۶ دقیقه با خودروبازار خان یزد که ساختار متفاوت و عرض‌های متفاوت این بازار دارد، نشان‌دهنده ساخت تدریجی آن است. بازار خان 274 متر طول دارد و ارتفاع آن بین 4 تا 6 متر متغیر است. بازار خان در واقع طولانی‌ترین و همچنین وسیع‌ترین بازار یزد است که در دوره قاجار تأسیس شده است. ابن بازار دارای دو بخش شمالی- جنوبی و شرقی- غربی است. ضلع شمالی-جنوبی این بازار ۷۸ متر طول دارد و ۵۳ مغازه دارد. قسمت شرقی-غربی 180 متر طول دارد و 100 اتاق را در بر می گیرد.

حمام خان

حمام خان
  • نشانی: یزد، خیابان قیام
  • ساعت بازدید: ۹صبح الی ۱۰ شب
  • مدت بازدید: بین ۱ الی ۲ ساعت
  • فاصله با جاذبه قبلی:۱۳ دقیقه پیاده‌روی،۴ دقیقه با خودرو

حمام خان یزد معروف به گلخانه یا حمام نور در سال 1212 هجری قمری به دستور محمدتقی خان بافقی حاکم یزد در زمینی به مساحت 1170 متر مربع و 900 متر مربع ساخته شد. زیرساخت همام خان که در خیابان قیام یزد قرار دارد دارای سه مسیر دسترسی میدان خان، بازار کاشیگری و منطقه مسکونی مجاور همام است.

پیشنهاد ناهار

پیشنهاد ناهار

مسافرانی که برای بازدید از میدان و بازار خان می آیند حتما از این بنای زیبا دیدن می کنند تا استراحت کنند و گلوی خود را تازه کنند یا یک وعده غذایی بخورند. کاشی های زیبای لاجوردی که زمانی حمام را آرام می کرد، اکنون فضایی راحت برای غذا خوردن برای شما فراهم می کند. راه پله حمام دیروز که تاریک بود، حالا روشن شده و با پله های تزئین شده اش شما را به چایخانه و رستوران می رساند. شما الان روی همان سکوهایی نشسته اید که روزگاری مردم یزد روی آن استراحت می کردند و می توانید به کوسن های زیبای آن تکیه کنید و نوشیدنی سفارش دهید.

تکیه و مجموعه امیر چخماق

تکیه و مجموعه امیر چخماق
  • نشانی: یزد، مرکز یزد، شرق میدان امیر چخماق
  • ساعت بازدید: در طول روز
  • مدت بازدید: کمتر از یک ساعت
  • فاصله با جاذبه قبلی:۱۹پیاده،۶دقیقه با خودرو

دیوار اصلی امیر چخماق (که تنها دیوار اصلی باقی مانده است) شامل مجموعه ای از آلاچیق ها با مصالح آجری است که در سه طبقه پوسته ای تشکیل داده و روی هم چیده شده اند. این غرفه ها در 4 ردیف عمودی دو طبقه می باشند.

 میدان امیر چخماق

در 1 ردیف عمودی و همچنین غرفه های واقع در محور اصلی به صورت 3 طبقه طراحی شده است. این قسمت از بنا نسبت به طاق‌های دیگر بلندتر بوده و تزئینات کاشی کاری دقیقی نیز دارد. بر فراز همان غرفه های میانی مناره های کج نیز برپا شده است. یکی دیگر از نقاط دیدنی این میدان، نخل بزرگی است که به نخل حیدریان معروف است و به گفته عبدالحسین آیتی، تاریخچه این نخل به 450 سال پیش و دوره صفویه برمی گردد.

موزه آب یزد

موزه آب یزد
  • نشانی: یزد، خیابان قیام، میدان امیر چخماق
  • ساعت بازدید:۸ صبح الی ۶ عصر
  • مدت بازدید: کمتر از یک ساعت
  • فاصله با جاذبه قبلی:۴ دقیقه پیاده،۱ دقیقه با خودرو

موزه آب یزد خانه ای پنج طبقه است که در آن می توانید وسایل مختلف حفر قنات، ابزار و ابزار اندازه گیری حجم آب، وسایل روشنایی قنات، اسناد خرید و فروش آب و قطعی های قدیمی، کتابچه ها و اسناد مربوط به آن را پیدا کنید. ظروف توزیع، ذخیره و حمل و نقل آب. آب و بسیاری از اقلام ارزشمند دیگر را ببینید. اما آنچه این خانه را از دیگر خانه های مشابه یزد متمایز می کند وجود خط کاریز صد ساله ای است که از این خانه می گذرد. جالب است بدانید در پشت بام این خانه چاه هایی وجود دارد که توسط چرخ های چاه آب از آن بیرون می کشید و مخزن آب خانه که در طبقه همکف قرار داشت پر می شد. خانه کلاهدار در زمینی به مساحت 720 متر مربع به دستور مرحوم حاج سید علی اکبر کلاه دوز از تجار دوره قاجاریه در سال 1266 هجری قمری در شمال میدان امیر چخماق ساخته شد.

پیشنهاد ویژه

پیشنهاد ویژه

پیشنهاد می کنیم تا زمانی که میدان امیر چخماق را ترک نکردید، سری به قنادی یا به اصطلاح قنادی حاج خلیفه رهبر بزنید و شیرینی های خوشمزه این قنادی سنتی و قدیمی یزد را امتحان کنید. بازارهای تاریخی یزد (بازار حاجی قنبر)

بازار های تاریخی یزد (بازار حاجی قنبر)

بازار های تاریخی یزد (بازار حاجی قنبر)

نشانی: یزد، خیابان قیام

ساعات بازدید: در طول روز

مدت بازدید:سه الی چهار ساعت

فاصله با جاذبه قبلی:۴ دقیقه پیاده

بازار حاجی قنبر یزد بازار یزد که ستون فقرات شهر قدیم یزد است در زمان پهلوی با ساخت خیابان شاه (خیابان قیام فعلی) و برخی از فضاهای اصلی آن مانند بازار ارسی دوز، محمد، نصف شد. بازار علی خان و پنجعلی ویران شد.

نیمه شمالی بازار در حال حاضر رونق بیشتری دارد. عمده کالاهای مورد معامله منسوجات و شیرینی یزدی، طلا و فرش است. در چوبی که ارزش هنری دارد بسته شده است. پارچه های یزدی هم اکنون در این بازار عرضه می شود.

بازار حاجی قنبر یزد بازار یزد که ستون فقرات شهر قدیمی یزد

در شرق میدان امیر چخماق بازاری به نام حاجی قنبر وجود دارد. این بازار یکی از بناهای نظام الدین حاجی قنبر جهانشاهی است. این شخص که به دستور جهانشاه قره قاریونلو در یزد به قدرت رسید آثار دیگری در یزد ساخت. بعدها ساختمانی زیبا و بلند به سبک بناهای موجود در یزد در بازار ساخته شد. این بنای عظیم یکی از شاخصه های شهر یزد است و وقتی می گویند میرچخماق منظور این بنا است در حالی که کار امیر چخماق نیست. مجموعه آثار تاریخی امیر چقماق یزد شامل بازار، تکیه، مسجد و آب انبار که قدمت آنها به دوره تیموریان می رسد و در فهرست آثار تاریخی کشور به ثبت رسیده است.

در این بازار سفارش ویژه جگر فروشان وجود دارد. قدیمی ترین قسمت بازار یزد، بازار حاجی قنبر است که یادگاری از قرن نهم هجری قمری و بخشی از مجموعه فرهنگی تاریخی امیر چخماق است. بلند به شکل دیگری بنا شد، ستون ها و حسینیه های یزد که یکی از شاخصه های شهر یزد است. از جمله کارگاه های تولیدی بازار، کارگاه مزاری (محل آسیاب برگ حنا، رنگ طبیعی)، کارگاه شیرینی پزی (محل کنجد تا حلوا ارده)، کارگاه رنگرزی (محل رنگرزی الیاف پنبه و پشم) ذکر شده هر کدام دارای معمای خاصی هستند. به نوع فعالیت سایر بازارهای یزد: بازار خان، بازار زرگری، پنجه علی، بازار قیصریه، بازار علاقبندی، بازار کاشی، بازار چیت سازی، بازار ملا اسماعیل، بازار افشار، بازار حاجی قنبر، بازار محمدعلی خان، بازار جعفرخان، بازار صدری. (شاهزاده فاضل)، بازار دروازه مهریز، بازار مس و بازار نخود.

شرق میدان امیر چخماق

یکی دیگر از بازارهای معروف بازار خان است که در قرن سیزدهم ساخته شده و نمای قدیمی این بازار حفظ شده است.

روز سوم

تور را در روز آخر با بازدید از آتشکده زرتشتیان آغاز می کنیم.

آتشکده زرتشتیان یزد

آتشکده زرتشتیان یزد

نشانی: یزد، بلوار شهید منتظر قایم، خیابان آیت‌الله کاشانی، رو‌به‌روی جاده اکبر

ساعت بازدید: در طول روز

مدت بازدید: کمتر از یک ساعت

تابلوی فروهر و سرستون های سنگی آن زیبایی خاصی به آن بخشیده است و در جلوی این بنا حوض آبی قرار دارد. این که آتشکده ها در کنار آب هستند یکی از ویژگی های آتشکده ها بوده است.

سرستون های سنگی جلوی تالار اصلی ساختمان و سنگ های گلدار پای دیوارها کار هنرمندان اصفهانی است. این هنرمندان سنگ ها را در اصفهان تراشیدند و سپس به یزد بردند. نقاشی کاشی فروهر بالای سردر اثر هنرمندان کاشی کاری یزدی است و معماری کل این بنا متاثر از معماری آتشکده های پارسیان بوده است.

موزه مارکار

موزه مارکار

نشانی: یزد، میدان مارکار، کوچه فرش مشهد یا بلوار منتظر قایم، کوچه میلاد

ساعت بازدید: از ساعت ۹ صبح تا ۶ عصر

مدت بازدید: بین ۱ تا ۲ ساعت

فاصله با جاذبه قبلی:۱۰ دقیقه پیاده ،۲ دقیقه با خودرو

موزه تاریخ، فرهنگ و هنر زرتشتیان یکی از موزه‌های یزد است که گردشگران می‌توانند از آداب و رسوم زرتشتیان مطلع شوند و با فرهنگ آن‌ها آشنا شوند. فاز اول این موزه در نوروز 1394 به سرپرستی اسفندیار اختیاری افتتاح شد و دارای بخش های مختلفی است.

باغ دولت‌آباد

باغ دولت‌آباد

نشانی: یزد، خیابان شهید رجایی

ساعت بازدید: از ۸ صبح الی ۱۰ عصر

مدت بازدید: بین ۱ تا ۲ ساعت

فاصله با جاذبه قبلی:۱۰ دقیقه با خودرو

باغ چهار منار دولت آباد یکی از باغ های قدیمی یزد در ایران است. بادگیر ساختمان بادگیر با ارتفاع 33.8 متر بلندترین بادگیر خشتی شناخته شده در جهان است. باغ دولت آباد یزد در اواخر دوره افشاریه و در سال ۱۱۶۰ هجری قمری توسط محمدتقی خان بافقی معروف به (خان بزرگ) که رئیس خاندان یزد بود ساخته شد. مرحوم محمدتقی خان ابتدا قناتی به طول 65 کیلومتر ساخت و آب را از مهریز به یزد و محل فعلی باغ دولت آباد آورد و سپس مجموعه دولتی خود (دارالحکومه) را ساخت. این باغ با مساحتی حدود 70000 متر مربع شامل بناها، حوض‌ها و فواره‌های زیادی است که در فضای بین آن‌ها باغ‌هایی با درختان انار و انگور با گل‌های فراوان وجود دارد که محیط را زینت داده است.

پیشنهاد ناهار

مجموعه باغ دولت آباد یک کافی شاپ زیبا و دنج دارد که پیشنهاد خوبی برای ناهار می باشد.

آب‌انبار رستم گیو

آب‌انبار رستم گیو
  • نشانی: یزد، محله‌ی زرتشتیان، اطراف بلوار بسیج
  • ساعت بازدید: در طول روز
  • مدت بازدید: بین ۱ تا ۲ ساعت
  • فاصله تا جاذبه قبلی:۱۲ دقیقه پیاده،۲ دقیقه با خودرو

آب انبار رستم گیو در استان یزد به دلیل قرار گرفتن در کنار بلوار بسیج این شهر فرصت خوبی برای جذب گردشگران و بازدیدکنندگان به دست آورده است. این بنا بر روی دشتی مسطح ساخته شده است که از کف‌های سفالی تشکیل شده است. معمار معروف این اثر، گنبد شلغمی شکلی را که با آجر به شکل طرح زیبای سرو تزئین شده است، از زیبایی های قابل توجه و دوست داشتنی این آب انبار دانسته است. در کنار گنبد شلغمی شکل، 4 بادگیر مرتفع ساخته شده که بدنه ای با تزئینات آجرکاری نیز دارد. یک مخزن استوانه ای نیز برای آن در نظر گرفته شده که بر اساس آمار کارشناسان معماری و باستان شناسان ظرفیت 2300 متر مکعب آب ذخیره شده را خواهد داشت. همچنین قطر دهانه این مخزن استوانه ای را 14 متر و عمق آن را 15 متر تخمین زدند.

مسجد جامع یزد

مسجد جامع  یزد

مسجد جامع یزد یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری ایران است که در قرن ششم هجری قمری ساخته شده و بازسازی و بازسازی آن تا دهه اخیر ادامه داشته است. مسجد جامع یزد در ضلع غربی خیابان امام خمینی و یکی از محله های قدیمی شهر، قراردادی است. چهارسوق و بازار شاهی یزد از دیگر آثار تاریخی قرن هشتم هجری قمری در انتهای خیابان مسجد جامع و در ضلع جنوب شرقی آن قرار دارند. انتهای سه بازار قدیمی یزد به چهارسوق متصل است. یکی از این بازارها به مسجد جامع منتهی می شود که دو بازار دیگر را به کوچه یهودیان و محله دارالشفا متصل می کند و مجموعه های باستانی و شگفت انگیزی را برای بازدیدکنندگان فراهم می کند.

قنات زارچ

قنات زارچ
  • نشانی: یزد، زارچ
  • ساعات بازدید: در طول روز
  • مدت بازدید: یک الی دو ساعت
  • فاصله با جاذبه قبلی:۳۲ دقیقه با خودرو

قدیمی ترین و طولانی ترین قنات جهان به نام «قنات زارچ» در استان یزد واقع شده است. این قنات به طول 100 کیلومتر و تعداد 2115 حلقه چاه دارای بیش از 3000 سال سابقه در کشور است. به نظر می رسد با توجه به در خطر بودن قنات زارچ به عنوان یکی از سازه های آبی باستانی که سابقه طولانی در کشور دارد، ثبت جهانی این قنات که از چندی پیش در دستور کار سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قرار گرفته است. سال، قابل محافظت است و نگهداری آن موثر است.

پس از ورود اسلام به ایران، مسجد جامع تاریخی یزد در محوطه قنات زارچ ساخته شد و چندین چاه از این قنات در محوطه این مسجد قرار گرفت تا علاوه بر پر شدن آب انبار وسیع زیر آن. در مسجد، نمازگزاران می توانند وضو بگیرند از آب قنات استفاده کنند که همچنان قابل استفاده است. تعدادی از بارهای آنها نیز در محل مسجد جامع یزد قرار دارد. احتمالاً این نشان می دهد که این قنات ها قبل از اسلام وجود داشته و بعد از آن مسجد جامع یزد در محوطه قنات ساخته شده است تا از آب قنات برای وضو گرفتن از طریق قنات استفاده شود.

قدیمی‌ترین و طولانی‌ترین قنات در جهان،

یکی از ویژگی های قنات زارچ، مقطع مربعی شکل آنهاست که قدمت کاوش آن به زمان زرتشتیان می رسد. آبدهی قنات زارچ تا نیم قرن پیش بیش از 150 لیتر در ثانیه بود که به دلیل حفر نامناسب چاه های عمیق و نیمه عمیق در سفره آب، آبدهی آن به شدت کاهش یافته است. مظهر این قنات در شهر زارچ قرار دارد و دارای 3 شاخه یا تونل زیرزمینی مجزا است که تونل های آن; شیرین، شور و ابراهیم را خویدکی می گویند. البته دو شاخه شیرین و ابراهیم خویدکی شاخه های خشک شده قنات زارچ هستند و در حال حاضر فقط شاخه شور ۷۲ کیلومتر آبدهی دارد.

موزه آیینه و روشنایی یزد

موزه آیینه و روشنایی یزد

کاخ آینه (موزه آینه و روشنایی) یزد با زیربنای ۸۳۷ متر مربع در باغ مصفا به مساحت ۸۱۷۴ متر مربع، خیابان آیت الله کاشانی، روبروی پارک هفت تیر واقع شده است. یکی از موزه های زیبای یزد، موزه آینه و روشنایی است که علاوه بر اشیای موزه، خود ساختمان بسیار زیبا و دیدنی است. سبک ترکیبی معماری سنتی و اروپایی شامل: اتاق های رو به استخر یا نشیمن بهار، اتاق خواب، شاه نشین، حوض خانه و سرویس است. تزئینات اتاق ها شامل گچبری و نقاشی روی دیوار و آینه کاری است که بیشترین تزیینات را در بنا دارد. در و پنجره ها چوبی و مشبک با شیشه های رنگی و پنجره ها ساده و رنگارنگ با لولای جداشدنی است.

ارزیابی

آیا از این مطلب رضایت داشتید ؟

امتیاز کاربر: 4.45 ( 1 نتایج)

خواندنی های روز
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × یک =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا