از سراسر وب
آذربایجان غربی

کلیسای ننه مریم ارومیه؛ دومین کلیسای قدیمی جهان

معرفی کلیسای ننه مریم ارومیه

ارومیه شهری در شمال غربی ایران است که به دلیل موقعیت جغرافیایی خود توانسته جاذبه های تاریخی و طبیعی بی نظیری را در خود جای دهد. اگرچه همه این شهر را با دریاچه اش می شناسند ، اما در این مقاله قصد داریم در مورد دومین کلیسای قدیمی جهان به نام  کلیسای ننه مریم ارومیه صحبت کنیم. این کلیسا میراثی است که آشوریان در تاریخ ایران به جای گذاشته اند و در شهر ارومیه واقع شده است. این کلیسا تاریخی پر از فراز و نشیب دارد که پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با  کلیسای ننه مریم ارومیه با ما همراه باشید.

نمای کلیسای مقدس ننه مریم

همانطور که در بالا ذکر شد ،  کلیسای ننه مریم ارومیه میراث آشوریان در تاریخ ایران است که به گفته باستان شناسان پس از کلیسای بیت لحم در فلسطین به دومین کلیسای قدیمی جهان تبدیل شده است. با توجه به تاریخ غنی و آثار مهم تاریخی در استان آذربایجان غربی و تبلیغات در مورد آن ، سالانه گردشگران زیادی به آن سفر می کنند. جالب است بدانید که این استان میزبان یکی از قدیمی ترین بناهای تاریخی تاریخ ایران است که در فصلنامه خود تاریخ پر فراز و نشیبی را به ثبت رسانده است. این بنا از ابتدای ساخت ماهیت مذهبی داشته و امروزه نیز به عنوان مکان مذهبی از آن یاد می شود.

 کلیسای ننه مریم ارومیه یک اثر تاریخی در ایران است که در شهر ارومیه و در یکی از خیابان های این شهر به نام خیابان قدس واقع شده است. جالب است بدانید که نام فعلی این بنای تاریخی شرق آشور است که در گذشته با نام های دیگری مانند کلیسای مریم و کلیسای مارت ماری شناخته می شد.

تاریخچه مختصری از  کلیسای ننه مریم

حفظ معنویت در کلیسا

به گفته برخی از باستان شناسان و محققان ،  کلیسای ننه مریم ارومیه دومین کلیسای تاریخی جهان است که در ایران واقع شده است ، اگرچه روایت های دیگری نیز درباره این مکان مذهبی وجود دارد که باعث شهرت آن شده است. شکل ظاهری فعلی این بنای مذهبی به دوره آشور برمی گردد و به گفته باستان شناسان ، به دوران حکومت ساسانیان برمی گردد.

با این حال ، نویسندگان آشوری و مسیحی معتقدند که این کلیسا در ابتدا به عنوان آتشکده استفاده می شده است و زمانی یکی از مشهورترین معابد زرتشتیان قلمداد می شده است. اما وقتی زرتشتیان دین مسیح را پذیرفتند ، کاربری این بنای مذهبی را تغییر داده و آن را به کلیسا تبدیل کردند.

روایات موجود درباره  کلیسای ننه مریم ارومیه

باز بودن درب کلیسای ننه مریم

در مورد  کلیسای ننه مریم ارومیه داستان جالبی وجود دارد که می گوید در زمان تولد مسیح ، سه کشیش زرتشتی وظایف دینی خود را در این معبد قدیمی آتش انجام دادند و ناگهان متوجه شدند که یک ستاره بسیار درخشان شرق و اورشلیم در حال حرکت بود. مردم در آن زمان این واقعه را نشانه تولد نوزاد ناجی می دانستند و بنابراین به اورشلیم رفتند. به گفته مورخان مسیحی ، این سه کشیش امروز از اورشلیم به شهر ارومیه سفر کرده و آتشکده را به کلیسا تبدیل کرده اند. از آن زمان ، آنها به مسیحیت گرویدند و تا زمان مرگ در این مکان ماندند. گفته می شود که هر سه در کنار کلیسا دفن شده اند. جالب است که این روایت بر روی سنگ مزار یک کشیش کلیسا حک شده است ، توسط نیروهای روسی قبل از جنگ جهانی اول به معبد منتقل شده و در آنجا ذخیره شده است. اما امروز سنگ قبر در موزه کیف است.

هنگام بازدید از این کلیسا ، تابلویی با پیشنهاد زیر مشاهده خواهید کرد.

“کفش های خود را از روی پاهای خود بردارید ؛” برای مکانی که در آن ایستاده اید ، سرزمین مقدس است. “

معماری  کلیسای ننه مریم ارومیه

دعا به درگاه حق

معماری بنای این کلیسای مقدس بر اساس سبک معماری بناهای ساسانی دورات بوده است و شما می توانید تقارن زیبایی را در ساختمان مورد استفاده در آتشکده های ساسانی در این کلیسا مشاهده کنید. علاوه بر این ، سازندگان این بنای تاریخی از ترکیبی از معماری ساسانی و اشکانی برای فضای داخلی آن استفاده کرده اند. اما در داخل این کلیسا تفاوت اساسی با کلیساهای دیگر جهان وجود دارد.

در این مکان مذهبی نباید انتظار زیور آلات چشمگیر و تزئینات چشمگیر داشته باشید ، اما به نوبه خود ، این کلیسا زیبایی های خود را پس از ورود جلب خواهد کرد. دلیل این امر اعتقاد آشوریان به پرهیز از تزئین کلیساهای خود است ، مانند مورد این مکان مذهبی.

این بنای تاریخی دارای راهروهای لانه ای است که از مواد خوبی مانند سنگ و ملات ساخته شده است. سقف راهروهای کلیسا به اندازه درب ورودی کوتاه است ، به همین دلیل برخی از بازدید کنندگان هنگام ورود سر خم می کنند. این سایت مذهبی دارای محرابی است که بسیار ساده و در عین حال بسیار نفس گیر است و شاید همین سادگی است که بیننده را به اعماق معنویت و تاریخ بشریت فرو می برد.

جالب است بدانید که در پشت محراب تصویری از عیسی مسیح وجود دارد که به نظر می رسد محلی برای حضور کشیش در مراسم مذهبی است. محراب این کلیسا یک اتاق کوچک و گنبد کلبه ای است که سازندگان در آن لانه ساخته اند. فقط کشیش ها مجاز به ورود به این اتاق هستند. در سمت راست محراب ، دالانی دیده می شود که در امتداد آن زائران پس از پیاده روی به محل تعمید و همچنین محل روشن شدن شمع ها می روند.

اولین بازسازی  کلیسای ننه مریم در قرن 6 میلادی در سال 642 انجام شد ، که به گفته مورخان ، با دستور یک شاهزاده چینی بازسازی شد.

مشاهیر از کلیسای  کلیسای ننه مریم بازدید می کنند

اعتقاد به مسیح

به دلیل شهرت کلیسای  کلیسای ننه مریم در ارومیه ، افراد بزرگ و مشهوری در سفرهای خود در قرون مختلف از این کلیسا دیدن کرده اند. برخی از آنها مبلغ زیادی به بازسازی و مرمت این کلیسا کمک کرده اند ، یکی از آنها یک شاهزاده چینی به نام “بافری” بود که سنگ یادبود وی تا سالهای اخیر در کلیسا نصب شده است.

دسترسی به کلیسای  کلیسای ننه مریم در ارومیه

کلیسای ننه مریم

آدرس: ارومیه ، خیابان امام خمینی ، خیابان خیام جنوبی ، کلیسای  کلیسای ننه مریم

روزهای بازدید: هر روز به جز روزهای تعطیل

راه های دسترسی: تاکسی ، ماشین ، اتومبیل های محلی

زمان بازدید: کمتر از 1 ساعت

امیدواریم این مقاله از مجموعه های ایرانگردی مفید بوده باشد.

ارزیابی

آیا از این مطلب راضی بودید؟ - 9.3

9.3

امتیاز کاربر: 5 ( 1 نتایج)

خواندنی های روز
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − شش =

دکمه بازگشت به بالا