از سراسر وب
گردشگری گلستان

سفر جاده ای گشت و گذار از گلستان تا مشهد

برای رسیدن به مشهد و زیارت بارگاه امام هشتم می توانید مسیر سبزی را انتخاب کنید که از شمال ایران شروع می شود و از وسط جنگل گلستان می گذرد. از این دست جاذبه های طبیعی و تاریخی نیز فراوان خواهید دید.

مشهد مقدس یکی از شلوغ ترین شهرهای ایران است. اگرچه بیشتر مسافران زمینی در این شهر ترجیح می دهند از مسیر مستقیم کویری به شهر برسند، اما مشهد مسیر اصلی دیگری دارد. جاده ای که از شمال ایران شروع می شود و از وسط جنگل گلستان به بارگاه مطهر امام هشتم (ع) منتهی می شود. طبق آمار سالانه حدود یک سوم مسافران مشهد از آن تردد می کنند. این مسیر بخشی از مسیر بزرگراه آسیایی است و با عبور از شهرهای استان گلستان، از شهرهای آشخانه، بجنورد، شیروان، فاروج، قوچان و چناران پس از طی حدود 300 کیلومتر به مشهد می رسد. بخش مهمی از جاذبه‌های این مسیر را جاذبه‌های طبیعی تشکیل می‌دهند، زیرا بخشی از مسیر از میان جنگل زیبای گلستان می‌گذرد و به همین دلیل پر از درخت، سرسبزی، چشمه‌ها و آبشار است. آثار تاریخی و دیدنی متعدد نیز از جاذبه هایی هستند که نمی توان از دست داد. اگر زیبایی مسیر برایتان به اندازه رسیدن به مقصد مهم است، توصیه می کنیم این مسیر را برای رسیدن به مشهد انتخاب کنید. جاده ای که زمانی به جاده سانتو معروف بود.

مکان های دیدنی

جاده معروف به سنتو یکی از مسیرهای اصلی تردد مسافران در مشهد است که از خراسان شمالی می گذرد. این مسیر را می توانید از آشخانه یا شهرهایی مانند گنبد یا گرگان شروع کنید و پس از گذر از شهرهای بجنورد، شیروان، فاروج و قوچان به مشهد برسید. در واقع این مسیر از استان گلستان شروع شده و از خراسان شمالی می گذرد و شما را به مشهد مقدس می رساند. این مسیر از گرگان در استان گلستان 456 کیلومتر است و تا مشهد حدود 9 ساعت و 30 دقیقه طول می کشد.

جاده معروف به سنتو

در صورت تمایل می توانید در هتل ها یا مهمانسراهای شهرهای مختلف استان اقامت داشته باشید. شهرستان بجنورد مرکز استان خراسان شمالی دارای بیشترین تعداد هتل در استان است. البته اگر چادر و وسایل کمپ به همراه دارید می توانید در مناطق سرسبز مسیر و در جنگل گلستان اقامت کنید. البته ممکن است در فروردین ماه این منطقه بسیار سرد باشد پس حتما لباس گرم و امکانات لازم به همراه داشته باشید. جنگل گلستان بارها به دلیل کمبود مسافر دچار آتش سوزی شده است. پس مراقب باشید در این جنگل آتش روشن نکنید.

کجا بگردیم؟

آشخانه

 اولین شهر بزرگ جاده اصلی مشهد در استان خراسان شمالی «آشخانه» است که حدود 300 کیلومتر با مشهد و حدود 40 کیلومتر با بجنورد فاصله دارد. اومدی تو آشپزخونه

نوشته های مشابه

جاده معروف به سنتو یکی از مسیرهای اصلی مشهد از خراسان شمالی است. این مسیر از شهرهای آشخانه یا گنبد یا گرگان شروع شده و پس از شهرهای بجنورد، شیروان، فاروج و قوچان به مشهد می رسد.

برای دیدن این تپه تاریخی باید تا 25 کیلومتری غرب آشخانه و 3 کیلومتری روستای قاضی بروید و برای دیدن آثار کشف شده آن به موزه باستان شناسی بجنورد مراجعه کنید.

آب معدنی مهمانک، روستای مهمانک در 6 کیلومتری جنوب غربی آشخانه و در 2 کیلومتری شرق آن چشمه آب معدنی است. دمای آب این چشمه حدود ۲۶ درجه است و احتمالا در این فصل فقط می توانید از آن آب تهیه کنید.

امامزاده دلاور، امامزاده محمد دیباج (ع) را اهالی به امامزاده دلاور می شناسند. این آرامگاه در ۲ کیلومتری شمال آشخانه قرار دارد. بر اساس برخی از روایات، این امامزاده از نوادگان امام رضا (ع) است.

آبشار بیار، آبشار بیار در جنوب شهر آشخانه و در همسایگی روستای بیار است که ارتفاع آن حدود 15 متر است. این آبشار در این زمان از سال پر آب است.

از آشپزخانه پس از بازدید از مکان های تاریخی و طبیعی آن به سمت بجنورد حرکت می کنیم.

آشخانه

شهرستان بجنورد مرکز استان خراسان شمالی است که آثار دیدنی فراوانی دارد.

 بادرانلو، روستای بادرانلو در 5 کیلومتری شهر بجنورد و زیبا و زیبا است، از آشپزخانه تا این روستا حدود 20 دقیقه پیاده روی است. راهی بجنورد شوید.

بجنورد

بش قارداش

بش قارداش پارک جنگلی بزرگی است که در ۷ کیلومتری جاده بجنورد به اسفراین قرار دارد. البته اینجا فقط باغبان و درخت نیست، چند قبر قاجاری را هم خواهید دید. آرامگاه سردار مفخم در مقبره خانوادگی حاکمان قاجار قرار دارد که به دستور ناصرالدین شاه برای آنها ساخته شد.

بش قارداش امروزه یکی از مهم ترین مناطق گردشگری و مجموعه ای تاریخی-تفریحی است که آب چشمه آن یکی از معروف ترین آب های معدنی شرق کشور است.

بش قارداش

عمارت مفخم

زیباترین اثر تاریخی بجنورد عمارت مفخم است. این عمارت در دل مجموعه بزرگتری به نام باغ دلگشا قرار دارد که امروزه عمارت های متعددی از جمله عمارت اصلی، آیینه خانه، حوض خانه، آلاچیق و اتاق های متعددی از آن وجود دارد. یارمحمدخان شادلو معروف به سردار مفخم در زمان ناصرالدین شاه این مکان را مرکز حکومت و اقامتگاه خود ساخت. اما اکنون به خودی خود یک موزه زیباست. موزه مردم شناسی و باستان شناسی بجنورد در این مکان قرار دارد. اسناد جالبی از دوره صفویه تا قاجاریه از عقود و وقف گرفته تا مصالحه و قراردادهای تجاری در اینجا قابل مشاهده است. برای رفتن به این موزه باید به انتهای خیابان شریعتی شمالی رفته و برای دیدن این دو مجموعه بلیط جداگانه تهیه کنید.

عمارت مفخم

این عمارت دارای 34 اتاق با دو تالار بزرگ است. نمای اصلی بنا در ضلع جنوبی است که با انواع کاشی های معرق، مقلی، هفت رنگ با نقوش و نقوش انسانی، حیوانی، اسلیمی، ختایی و هندسی تزیین شده است. مصالح به کار رفته در بنا شامل آجر با ملات گچ است. هر طبقه ساختمان دارای دو ایوان شمالی و جنوبی است که کل بنا از کاشی های آجری و هفت رنگ زیبا در اندازه ها و اشکال مختلف در کاشی های فیروزه ای، زرد، صورتی، بنفش، سفید، سبز، قرمز و مشکی ساخته شده است و هر ستون طراحی شده و نقش ویژه آن آراسته شده است. نمای بیرونی ساختمان تصاویری از دو فرشته بالدار، پیکره های انسانی، نقاشی های گل و گیاه و پرندگان، طبیعت و طرح های هندسی قرن سیزدهم را به نمایش می گذارد.عمارت مفخم

نمای اصلی ساختمان

کاروانسرای سبزه میدان

کاروانسرای سبزه حمیدان متعلق به دوران ناصری است. کاروانسرای سبزه میدان دارای حیاط مرکزی با 34 اتاق در اطراف آن است. حمام سبزه میدان یک حمام سنتی است که در روش استحمام ۱۰۰ سال پیش دیده می شود. این کاروانسرا در میدان شهدا قرار دارد و از آنجایی که در اختیار بازرگانان محلی است می توانید با اجازه آنها به دیدن آن بروید.

امامزاده سید عباس بن موسی بن جعفر (ع)

امامزاده سید عباس (ع): مزار برادر امام رضا (ع) امامزاده سید عباس بن موسی بن جعفر (ع) بجنورد به معصوم زاده معروف است. گنبد این امامزاده طرح کوچکی از گنبد مسجد گوهرشاد مشهد است. تپه باستانی معصوم زاده که آثاری از قرون اولیه اسلامی دارد را می توانید در کنار این امامزاده تماشا کنید.

امامزاده سید عباس بن موسی بن جعفر (ع)

گردشگاه بابا امان

بابا امان: در کیلومتر 7 یعنی همان ابتدای راه بجنورد به مشهد قرار دارد. پوشش گیاهی مناسب بابا امان را به تفرجگاه جنگلی تبدیل کرده است. آب بابا امان از 4 نقطه داخل تپه می جوشد و به استخرهایی می ریزد که با سطوح مختلف ساخته شده اند. بابا امان چایخانه، نمازخانه و رستوران هم دارد. بقعه امامزاده اسماعیل (ع) فرزند امام هفتم (ع) در همین پارک قرار دارد.

گردشگاه بابا امان

مناطق بازخانه و پاقلعه

دو منطقه نمونه گردشگری در جنوب شرقی بجنورد بازخانه و پاقلعه هستند که کمتر از 10 کیلومتر با بجنورد فاصله دارند. از کنار جاده، علاوه بر رودخانه باصفای بازخانه، کوچه باغ های زیبا و همچنین قلعه ای قدیمی در انتظار شماست. روستای فیروزه در 16 کیلومتری جنوب شرقی بجنورد نیز بسیار دیدنی است. روستای دیدنی رویین با درختان چنار کهنسالش در شش کیلومتری جاده اسفراین – بجنورد و در میان رشته کوه الاداق که ادامه البرز شرقی است قرار دارد.

شیروان

بعد از حدود 60 کیلومتر رانندگی از بجنورد به شیروان.

روستای زوارم

روستای زوارم یکی از روستاهای قدیمی و پرجمعیت شیروان است که قبل از رسیدن به شیروان می توانید از آن دیدن کنید.

منطقه گردشگری زوارم در منطقه کوهستانی و آلاداغ و در 28 کیلومتری جنوب غربی شیروان واقع شده است. در این روستا که در درهای مرتفع و سرسبز قرار دارد ده ها چشمه وجود دارد و آثار تاریخی مانند قزلقلعه به چشم می خورد.

روستای اسطرخی در حدود ۲۹ کیلومتری جنوب غربی شیروان در مسیر فاروج قرار دارد. در نزدیکی این روستا آبشاری به نام شارشار وجود دارد. آبشاری حدود 20 متری که در کنار رودخانه آن آسیاب های قدیمی و زیارتگاه امامزاده عبدالرحمن (ع) روستا را می بینید.

فاروج

فاروج 30 کیلومتر با شیروان فاصله دارد.

  فاروج به شهر آجیل نیز معروف است. وقتی به فاروج می روید خرید آجیل و خشکبار را از آجیل فروشی های فراوان این شهر از دست ندهید. «کل تپه» و «به قربان» از دیدنی های فاروج هستند.

روستای خسرویه

خسرویه و استاد روستای خسرویه در دامنه رشته کوه شاه جهان در ۲۵ کیلومتری جنوب غربی فاروج قرار دارد. خسرویه بافت سنتی و معماری جالبی دارد. امامزاده باباحسن (ع)، دره خسرویه و رودخانه کال خونی که روستا را به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم می کند از مهم ترین جاذبه های گردشگری خسرویه هستند. روستایی با قدمتی حدود 700 سال.روستای «استاد» در 30 کیلومتری جنوب غربی فاروج قرار دارد. جدا از مناظر زیبای طبیعی، از دیدنی های این روستا می توان به «تخت حصار»، قلعه قدیمی، مسجد جامع، حمام قدیمی و امامزاده اولیای الهی اشاره کرد. در این روستا می توانید قالیچه های دستبافت و نان محلی را از اهالی بخرید.

روستای خسرویه

قوچان

قوچان در حدود 30 کیلومتری فاروج تا قوچان.

یخدان نمدمال‌ها

قبل از رسیدن به قوچان می توانید یخچال قدیمی را در کنار قبرستان قدیمی شهر ببینید. ساختمانی مخروطی شکل و خشتی با تیر چوبی که سقف خود را به طرز جالبی حفظ کرده است.

دره سراب

آبشار و دره سراب در 12 کیلومتری جنوب شهرستان قوچان در دامنه ارتفاعات سنگر و محمدبک بر فراز رودخانه سراب قرار دارد. ارتفاع این آبشار حدود 20 متر و فاصله روستای سراب تا آبشار آن حدود سه کیلومتر است.

در شهر قوچان موزه مردم شناسی قوچان، مدرسه اوزیه یا مسجد جامع، امامزاده سلطان ابراهیم (ع) و حمام شاهزاده که از دیدنی های قوچان هستند را می توانید ببینید.

چناران

از قوچان تا چناران حدود 75 کیلومتر فاصله است.

آبشار اخلمد

اگرچه در چناران آثار تاریخی و طبیعی زیادی را می توان دید، اما مهم ترین جاذبه چناران آبشار اخلمد است. این آبشار تقریباً در دو کیلومتری روستای اخلمد قرار دارد. در فاصله تقریبی 10 کیلومتری چناران در سمت راست خروجی روستا را خواهید دید. البته از پارکینگ تا پای آبشار پیاده روی نسبتا طولانی دارید.

آبشار اخلمد

میل رادکان

چناران نیز مانند کردکوی در استان گلستان دارای یک میل رادکان است که ارتفاع آن به 35 متر می رسد و قدمت آن به قرن پنجم هجری می رسد. برخی آن را محل دفن یک حاکم محلی می نامند و برخی آن را راهی برای راهنمایی مسافران در جنگل و تقویم و مسائل نجومی توصیف می کنند. این برج را در 26 کیلومتری شمال غربی چناران می بینید. از چناران تا مشهد 67 کیلومتر فاصله دارید و پس از دیدن این زیبایی ها می توانید به حرم امام هشتم (ع) بروید.

میل رادکان

چه می‌بینیم؟

پناهگاه میاندشت: پناهگاه حیات وحش میاندشت یکی از پناهگاه های شمال شرق ایران است. این پناهگاه در شهر جاجرم واقع شده و منطقه ای استپی غنی است. میاندشت یکی از معدود زیستگاه های طبیعی یوزپلنگ آسیایی است. به جز یوزپلنگ ایرانی که مهم ترین مهمان این پناهگاه است، روباه، خرگوش، ماهی کولی، هوبره، گرگ، گراز، ترلان، سیاه گوش، دشت، پلنگ، کفتار و شغال، جوجه تیغی، شاه عقاب و درنا از دیگر گونه های این پناهگاه هستند. این منطقه

پلنگ

آتشکده اسپاخو

آتشکده اسپاخو یکی از قدیمی ترین دیدنی های تاریخی این مسیر است. در 65 کیلومتری غرب شهر آشخانه، برجسته ترین بنای مذهبی دوره ساسانی در خراسان شمالی را خواهید دید. آتشکده اسپاخو در نزدیکی روستایی به همین نام. اگرچه هیچ نشانه ای از حضور مسیحیان در این منطقه وجود ندارد، اما مردم محلی آن را به عنوان یک کلیسا می شناسند.

در نام روستای اسپاخو و معبد این روستا آمده است که واژه اسب و اسب که نامی باستانی و پهلوی است به مرور زمان به اسب تبدیل شده است و اسب علاوه بر برادر به معنی پرورش اسب است. نام روستای اسپاخو نیز از آن گرفته شده است.

آتشکده اسپاخو

روستای «درکش»

این روستا در مسیر جاده کلاله به آشخانه قرار دارد. تقریباً 30 کیلومتر مانده به آشپزخانه و بعد از «چمن بید» و قبل از جوزک، باید منتظر دیدن تابلوی روستا در سمت راست جاده باشید. اتفاقا روستا نزدیک جاده است. این روستای معتدل و ییلاقی مملو از درختان بلوط و گردو است.

روستای «درکش»

 روستای ایوب پیغمبر

روستای ایوب در ۷۷ کیلومتری شمال غربی بجنورد قرار دارد. برای رسیدن به آن در مسیر بجنورد به شیروان پس از قطع مجتمع پتروشیمی باید به سمت روستای «گیفان» بپیچید. اهالی روستا بسیاری از حوادث طبیعی این روستا را به ایوب پیامبر نسبت می دهند.

 روستای ایوب پیغمبر

 امامزاده ایوب (ع)، آبگرم ایوب، آبگرم حاج رحیم رضوان، آبگرم محمد کریم و طبیعت روستاهای ایوب، گیفان و قلعه محمدی از دیدنی های این منطقه است.

ارزیابی

آیا از این مطلب رضایت داشتید ؟

امتیاز کاربر: 4.45 ( 1 نتایج)

خواندنی های روز
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × پنج =

دکمه بازگشت به بالا