از سراسر وب
سفر به ترکیه

«معروف ترین نان های ترکیه»؛ از سیمیت تا گزلمه

آشنایی با معروف ترین نان های ترکیه

اگر به ترکیه و شهرهای مختلف مانند استانبول سفر کرده اید ، حتماً متوجه تنوع نان های ترکی شده اید. انواع مختلفی از نان در سراسر ترکیه وجود دارد که بسیار خوشمزه هستند و از نان Akmak که نان صبحانه است گرفته تا نان های مختلفی که به عنوان غذای اصلی خورده می شوند ، وجود دارد. هر شهر و روستای ترکیه نان مخصوص به خود را دارد و می توانید گلچینی از بهترین و معروف ترین نان های ترکی را در شهرهایی مانند استانبول امتحان کنید. در این مقاله با ما همراه باشید تا با خوشمزه ترین نان های ترکی آشنا شوید.

نان در ترکیه

نان در فرهنگ ترکی

در ترکیه هرگز غذا بدون نان خورده نمی شود و همیشه نان همراه غذا و روی میز وجود دارد. در واقع نان قسمت مهمی از فرهنگ غذایی مردم ترکیه است. نان به عنوان غذایی دهقانی در نظر گرفته می شود که تهیه و تهیه آن بسیار ساده و سریع است ، تهیه آن ارزان است و بسیار سیرکننده و سیر کننده است! با این حال ، در ترکیه ، نان برای همه اقشار مردم ، فقیر و غنی مهم و مضر است. در مورد اهمیت نان هم همین بس که دور انداختن نان نوعی اهانت و بی احترامی است (مثل ما ایرانی ها). ثروتمندان ترک معتقدند که شما هرگز نباید نان را دور بریزید ، زیرا ممکن است روزی فقیر شوید و به آن نان نیاز داشته باشید. در ترکیه ممکن است بارها این جمله را از زبان مردم محلی بشنوید: “من ترک هستم و باید غذا بخورم!” یا “البته من نان می خواهم ، من ترک هستم!”

اهمیت نان در اسلام

با توجه به اینکه ترکیه یک کشور مسلمان و بخشی مهم از فرهنگ ترک است ، جای تعجب نیست که اهمیت نان بسیار زیاد باشد. نانوایان ترک همیشه قبل از پخت نان “بسم الله” می گویند و سپس نان را در فر می گذارند. اگر یک مسلمان دید که یک تکه نان روی زمین افتاده است ، باید خم شود ، آن را برداشته ، بسم الله بگوید و آن را در مکان بلندی قرار دهد. این ایده که هر تکه نانی که در ترکیه می خورید با ذکر بسم الله و یاد خدا تهیه می شود واقعاً حیرت انگیز و باورنکردنی است!

بنابراین می بینید که مردم ترکیه ، درست مثل سایر کشورهای مسلمان ، به نان اهمیت زیادی می دهند. نان مخصوصاً در ایام تعطیلات مذهبی و مناسبت ها ، به ویژه در ماه مبارک رمضان ، از جایگاه والایی برخوردار است. در ماه رمضان ، نان معروف ترکیه به نام Pide هر روز از غروب خورشید پخته می شود و میلیون ها نفر در سراسر ترکیه با این نان خوشمزه افطار می کنند. در طول جشن های مذهبی ، ملت همچنین انواع نان ها را با طعم دارچین ، زعفران ، کنجد ، خردل و.

نان بربری ترکی

شیوه های پخت نان در ترکیه

به طور کلی ، اگر می خواهیم در مورد نان سنتی ترک صحبت کنیم ، باید بگوییم که در ترکیه دو نوع نان وجود دارد:

نان های تهیه شده با مخمر کمی پف کرده و حجیم هستند.

نان های بدون مخمر که صاف و نازک هستند.

خمیرهای مختلفی که از گندم ، جو ، سایر آردها ، دانه ها ، کنجد و … تهیه می شوند با ضخامت و اندازه مناسب با استفاده از وردنه (معمولاً چوبی) تهیه می شوند. اندازه ، ابعاد و ضخامت نان های ترکی بسیار مهم و دقیق است و به همین دلیل شیشه نقش مهمی در روند پخت نان های ترکی دارد.

بعد از تهیه خمیر ، نوبت به تغییر پخت نان های مختلف رسیده است. برخی از نان ها مانند بیشتر نان های غربی در فر پخته می شوند. اما بیشتر نان های سنتی ترکی روی یک سینی فلزی گرد روی نان ساج می پزند که در ایران نیز استفاده می شود. خمیر نان را با استفاده از وردنه صاف و نازک می کنند و سپس روی ساج قرار داده شده روی آتش یا زغال می پزند. روش دیگری که برای پخت نان ترکی سنتی استفاده می شود تنور سنتی است. تنور ترکی در اصل روشی برای پخت نان در حومه شهر است و با استفاده از هیزم روشن می شد. اما امروزه مدل های جدید و مدرن تری از اجاق ها وجود دارد که در شهرها برای پخت نان استفاده می شود.

نان یوفکا | Yufka

نان یوفکا Yufka

یکی از معروف ترین نان ها در ترکیه نان یوفکا است که تا حدی شبیه نان لواش است. این نان بیش از 1300 سال است که در ترکیه خورده می شود و امروزه یکی از محبوب ترین نان ها به حساب می آید. نان یوفکا معمولاً از آرد گندم ، آب و نمک تهیه می شود. پس از آماده سازی خمیر ، حداقل 30 دقیقه آن را در گوشه ای قرار دهید تا به اصطلاح بلند شود. سپس خمیر را با وردنه به صورت نان های نازک در آورده و برای مدت چند دقیقه در فر قرار می دهیم تا بپزد. این نان به دلیل نازکی بسیار ترد و خشک است و به همین دلیل می توان آن را برای مدت طولانی نگهداری کرد.

نان پیده | Pide

نان پیده Pide

پیده که به پیتزای ترکی نیز معروف است ، یکی از محبوب ترین و معروف ترین نان های ترکیه است. خمیر این نان از آرد گندم ، چاودار و آرد ذرت تهیه می شود و سپس روی خمیر مواد مختلف مانند گوشت ، سبزیجات و پنیر ریخته و در فر پخته می شود.

نان بازلمه | Bazlama

نان بازلمه Bazlama

نان بزلمه نان گرد و مسطحی است که رنگ آن زرد و کرم است. این نوع نان خوشمزه معمولاً روی ساج یا تنور سنتی پخته می شود و یکی از خوشمزه ترین و معروف ترین نان های ترکیه است.

نان بورک | Börek

نان بورک Börek

یکی دیگر از خوشمزه ترین و معروف ترین نان های ترکی نان برک است که بیشتر یک دسر است تا یک نان ساده! این شیرینی از نوعی خمیر به نام فیلو یا یوفکا درست می شود که بسیار نازک و ترد است. داخل خمیر را با مواد مختلفی مانند پنیر ، سبزیجات و حتی گوشت پر می کنیم و سپس آن را لایه لایه یا رول می کنیم و سرو می کنیم. البته محبوب ترین انتخاب ها همبرگرهای پنیری و اسفناج است که به عنوان گزینه ای برای صبحانه بسیار خوشمزه هستند. اگر در منوی رستوران ها و کافه ها Sigara öreği را ببینید ، به معنای برقع است.

نان گزلمه | Gözleme

نان گزلمه Gözleme

نان خوشمزه غزالمه یکی از معروف ترین نان های ترکیه است که به پنکیک ترک معروف است. این نان در واقع خمیر خمیری است که در لایه های نازک پخته می شود. داخل نان غزال معمولاً با مواد نمکی و شیرین پر می شود و به صورت لایه لایه یا رول سرو می شود و درست مثل پنکیک سرو می شود. چند برش نان غزاله با یک فنجان چای یا یک فنجان قهوه ترک می تواند یک صبحانه بسیار مقوی ، خوشمزه و خوشمزه باشد.

نان سیمیت

نان سیمیت Simit

سرانجام به نان معروف سیمیت می رسیم که به دلیل ظاهر زیبا و چشمگیرش از نان های دیگر شهرت بیشتری دارد. این نان تورتیلا و کنجد یکی از معروف ترین نان های ترکیه است و در سفر به این کشور و شهرهایی مانند استانبول می توانید در همه خیابان ها دکه ها و مغازه های سیار فروشی را مشاهده کنید که باعث گرم و تازه بودن این نان ها می شود. فروشنده البته طرز تهیه سیمیت در هر منطقه و شهر کمی متفاوت است. به عنوان مثال در شهر ازمیر این نان را گورک می نامند که به معنای ترد و ترد است و بسیار شبیه به سیمیت رایج در استانبول است. با این حال ، نان سیمیت در آنکارا کوچکتر ، ترد و تست شده است. ظاهراً براساس آنچه شنیده و نوشته شده است ، نان سیمیت از سال 1525 تا به امروز در استانبول وجود داشته و مصرف می شود.

ارزیابی

آیا از این مطلب رضایت داشتید؟

امتیاز کاربر: 4.6 ( 1 نتایج)

خواندنی های روز
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + 18 =

دکمه بازگشت به بالا