از سراسر وب
سفر به ترکیه

تاثیرات معماری ایرانی در کاخ اسحاق پاشا ترکیه

کاخ اسحاق پاشا ترکیه İshak Paşa Saray

کاخ Hakshak Paşa Sarayı یک کاخ و مجموعه نوسازی شده است که در منطقه دوغوبیازیت در استان آذربایجان شرقی ترکیه واقع شده است. کاخ اسحق پاشا کاخی عثمانی است که ساخت آن در سال 1685 توسط کلاک عبدی پاشا ، در خلیج استان بایزیت آغاز شد. ساخت این کاخ سرانجام توسط پسرش اسحاق پاشا ادامه یافت و توسط نوه اش مهمت پاشا به پایان رسید. طبق کتیبه نصب شده در بالای درب ورودی ، قسمت حرم کاخ توسط نوه او اسحاق (اسحاق) پاشا در سال 1784 تکمیل شده است. مجله ما کاخ اسحاق پاشا را برای کسانی که به جاذبه های گردشگری ترکیه علاقه مند هستند معرفی می کند. در سفر به ترکیه حتما از این کاخ جذاب دیدن کنید.

کاخ اسحاق پاشا روی کوه

این کاخ توسط چه کسی ساخته شده است؟

کاخ اسحاق پاشا در ترکیه بیش از یک قرن توسط نسل هایی از خانواده پاشا ساخته شد. طاق ها ، طاق ها و گنبدها با الهام از معماری اسلامی کاخ بیش از 400 سال باقی مانده است و زیبایی آنها را نشان می دهد. نشسته از این ساختمان منحصر به فرد در نزدیکی مرزهای ایران ، طراحی معماری کاخ به شدت تحت تأثیر فرهنگ همسایه آن و به دور از پیچیدگی های بناهای عثمانی است. کاخ اسحق پاشا در ترکیه دارای مجموعه ای از امکانات و خدمات مانند نانوایی ، مسجد ، سیاه چال ها و حتی یک امامزاده است. معماری آن تحت تأثیر معماری و فرهنگ ارمنی ، ایرانی ، گرجی ، سلجوقی و عثمانی بوده است. این کاخ همچنین دارای یک مسافرخانه تجاری با مجموع 366 اتاق بود. 24 اتاق از کل مسافرخانه مختص حرم بود و دارای سیستم گرمایش مرکزی پیشرفته بود.

محراب ایرانی در کاخ اسحاق پاشا

قلعه قدیمی

اگر به شرق کاخ اسحاق پاشا در ترکیه نگاه کنید ، بقایای کاخ قدیمی اسکی کال را می بینید. قدمت این قلعه احتمالاً به دوره اورارتو (حدود 800 سال قبل از میلاد) برمی گردد. این مسجد هنوز هم در کنار مسجد Eski ayaz -t در قرن شانزدهم است که بر پایه های یک ساختمان قدیمی بنا شده است.

نقشه کاخ اسحاق پاشا

کاخ اسحاق پاشا

کاخ اسحاق پاشا در مرکز شهر قدیمی ترکیه ساخته شده است. این کاخ در بالای تپه ای تند واقع شده است که از سه طرف با کوه ها و صخره ها احاطه شده است. فقط ضلع شرقی تپه ، جایی که ورودی اصلی کاخ واقع شده است ، مکان مناسبی برای ورود و البته رسیدن به کاخ است. برای ساخت سکویی که کاخ بر روی آن قرار دارد ، تراسها و دیوارهای بسیار بلندی در قسمت های شمالی ، جنوبی و غربی ساخته شده است. این کاخ از چند طبقه تشکیل شده است. برخی از قسمتهای آن یک طبقه ، برخی دیگر دو طبقه و برخی از اجزای آن زیرزمینهای سه طبقه هستند. و همه این بخشها بیشتر در اطراف دو حیاط ساخته شده اند.

معماری ایرانی

تاثیرات معماری کاخ

همانطور که قبلاً گفتیم ، معماری این بنا بسیار تحت تأثیر و استفاده معماری ایرانی قرار گرفته است. به دلیل شرایط آب و هوایی ، از محلول مناسبی برای گرم کردن کاخ با استفاده از لوله های سرامیکی استفاده شد. در واقع ، آب داغی که از طریق لوله های سرامیکی در گردش است ، گرمای مرکزی را در کف ایجاد می کند و تمام قطعات را گرم می کند. از نظر تزئینات ، کاخ اسحاق پاشا یکی از غنی ترین نمونه های معماری عثمانی در ترکیه است. در برخی قسمت ها ، آثاری از معماری غربی باروک – روکوکو دیده می شود که معماری سنتی است و به دوران عثمانی باز می گردد. تأثیر معماری قفقاز شمالی و ایران نیز به صورت ترکیبی در این بنا مشاهده شده و نتیجه ای التقاطی بی نظیر ایجاد کرده است.

نشانه های معماری اسحاق پاشا

دروازه ورودی کاخ

دروازه ورودی نمونه ای عالی از مقرنس است که شکلی از گودالهای معماری تزئینی است. تقسیم هندسی ، که بعضاً به آن “لانه زنبوری” گفته می شود (به دلیل شباهت آن به کندوهای عسل معمولی). مقرنس یک هنر ایرانی است که بیشتر در معماری سنتی اسلامی و ایرانی برای تزئین در زیر گنبدها و به ویژه طاق ها در ورودی ها ، ایوان ها و طاق ها استفاده می شود. این عناصر تزئینی همچنین یادآور استالاکتیت در غارها هستند و ممکن است به عنوان “سقف های استالاکتیت” نیز شناخته شوند. مقرنس در اواسط قرن دهم میلادی در شمال شرقی ایران و البته شمال آفریقا توسعه یافت. اگرچه این دو گزینه شباهت زیادی به یکدیگر دارند ، اما هر یک جدا از دیگری تکامل یافتند.

نمونه های آن را می توان در الحمرا در گرانادا ، اسپانیا ، کاخ عباسیان در بغداد و مقبره سلطان قایتبای در قاهره ، مصر یافت. سقف های چوبی مستطیلی بزرگ با تزئینات مقرنس از قرن دوازدهم کاپلا پالاتینا ، پالرمو در سیسیل و دیگر بناهای مهم در نورسیل سیسیل نمونه های مشابه سقف کاخ اسحاق پاشا در ترکیه را دارند. تزئین می کند. نمونه های بسیاری از مقرنس را می توان در ارمنستان نیز یافت.

اتاق نگهبانان

اتاق نگهبانی در کاخ اسحاق پاشا در ترکیه نقشه ای مستطیل شکل دارد و محل استراحت نگهبانان است که به زندگی اول مجموعه باز می شود. متأسفانه سقف اصلی این قسمت از ساختمان فروریخته است. در این اتاق که محل استراحت و حضور نگهبان بود ، هیچ پنجره ای نبود و از چهار در به اولین حیاط مجموعه متصل بود. دو در از وسط این فضا قوسی است و دو در دیگر بسیار ساده و مستطیل شکل است. توجه داشته باشید که ارتفاع کوتاه این درها برای جلوگیری از حمله مهاجمان بود. با این وجود فکر عبور روزانه از این درها دردناک است.

معماری کاخ اسحاق پاشا چگونه است؟

حیاط بیرونی و فواره شیر 

در حیاط بیرونی کاخ اسحاق پاشا در ترکیه ، چشمه ای ساخته شده است که شیر از یک طرف آن جریان دارد و از طرف دیگر آب به یک حوضچه می ریزد. به همین دلیل به آن آبنمای شیر گفته می شود. امروزه با استفاده از لوله های سرامیکی ، برخلاف سایر قسمتهایی که امروزه باقی مانده است ، هنوز هم آب سرد و سرد از سرزمینهای بالادست به این چشمه می آورد. فواره چشمه اصلی نیست. طاقچه فنر توسط دو قوس تیز و باریک طراحی شده و بسیار عمیق است.

در تزئینات این طاق ها از نقش و نگارهای گیاهان و گلهای مختلف استفاده شده و با برگ های منحنی بافته شده است. برای قرار دادن کاسه آب ، دو طاقچه در داخل چشمه قرار دارد. در میان تزئینات باروک آینه ای وجود دارد که به شکل نقاشی های گیاهی مانند شاخه ها و برگ های منحنی حک شده است. در بالای این ترکیب ، یک درخت سرو با شعاع و برگهای خمیده دیده می شود که نمادی از عشق بین آب و سرو است. طاقچه همچنین دارای یک استخر کوچک در قسمت پایین طاقچه ها است که در نهایت آب را به داخل لوله های کوچک هدایت می کند. در دو طرف این چشمه ، دو سکو سنگی برای نشستن و استراحت وجود دارد.

معماری کاخ اسحاق پاشا و سبک ایرانی

زیرزمین کاخ اسحاق پاشا ترکیه

اتاق های خدمتکار و انبارهای غلات بخشی از ساختمانهای حیاط داخلی را تشکیل می دهند که از دریچه ای در گوشه جنوب غربی واقع شده اند و دارای اصطبل نیز هستند. این بخش با دو اتاق خادم در یک زیرزمین عمیق ساخته شده است ، دارای یک ساختار سه طبقه است و یکی از قسمت های کاخ اسحاق پاشا در ترکیه است که به شدت آسیب دیده است. زیرزمین یک نقشه مستطیل شکل داشت و بسیاری از اتاقهای آن به عنوان انبار یا اتاق ذخیره مواد غذایی مورد استفاده قرار می گرفت. اتاق خدمه ، همانطور که از خرابه ها فهمیده می شود ، دو طبقه داشت و از سطح طبقه اول ناپدید شد. این گروه از ساختمان ها به دیوار اصلی حرم متصل بودند.

دیگر بخش های کاخ

به غیر از این بخشها ، می توانید حیاط داخلی را نیز با کنده کاری های متعدد ، قسمت اتاق مردان ، حرمسرا و ورودی حرمسرا ، آشپزخانه و آشپزخانه ببینید. اتاق های حرم دو طبقه بودند ، اما اکنون طبقه دوم تخریب شده است ، اما از نقشه طبقه اول ، طبقه فوقانی را می توان حدس زد. در این اتاق ها شومینه ای برای گرمایش ساخته شده و دو پنجره رو به بیرون در دو طرف شومینه مکان مناسبی برای نشستن ایجاد کرده است. ورودی حرمسرا بسیار بلند است و ایوان ورودی آن بسیار تزئین شده است تا جلال بیشتری به ساختمان ببخشد.

موقعیت دقیق و دسترسی به آن

کاخ اسحق پاشا در ترکیه در 9 کیلومتری جنوب غربی مرکز دوگوبیازیت واقع شده است. این شهر در محل اتصال دو جاده اصلی قرار دارد: E80 از Agri (93 کیلومتر به غرب) به مرز گوربولاک به سمت ایران (35 کیلومتر به جنوب شرقی) و E99 از Iğdır (52 کیلومتر به شمال) به ارش ش . در ساحل شمالی دریاچه وان (135 کیلومتری جنوب غربی) واقع شده است. از شهر می توانید با مینی بوس به کاخ بروید.

ارزیابی

آیا از این مطلب رضایت داشتید؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

خواندنی های روز
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × پنج =

دکمه بازگشت به بالا