از سراسر وب
گردشگری مازندران

سرنوشت اسفبار تپه تاریخی ۵۰۰۰ ساله که زیر ۵۰ تن زباله مدفون شده!

تپه 5000 ساله با کمتر از 50 تن زباله

در روزهای اخیر اخبار تلخ و دردناکی در مورد دفن تپه ای با قدمت 5000 ساله در زیر 50 تن زباله منتشر شده است که برای محیط بانان و باستان شناسان نیز بسیار ناراحت کننده است. چند سال پیش وقتی باستان شناسان از یک تیم باستان شناسی در حین کاوش های خود به یک تپه تاریخی با قدمت 5000 ساله رسیدند. این مسئله از اهمیت و اهمیت تاریخی زیادی برخوردار بود و با انبار زباله دیری نپایید که لذت کشف و غم از دست دادن به وجود آمد.

وضعیت وخیم تپه روپی

رئیس تیم حفاری باستان شناسی تپه بزرگ بابپل بابل در بابل در پاسخ به انبار زباله در محل کاوش باستان شناسی این تپه بزرگرودپه در قسمت غربی بابل ، خاطرنشان کرد: حدود 50 تن زباله در جریان پاکسازی این زمین ریخته شد مکان جالب و جالب اینجاست که این منطقه در ابتدا 15 هکتار بوده است. که اکنون فقط 2 هکتار باقی مانده است.

این تپه بزرگ رودپی نام دارد و متأسفانه در حال حاضر کمتر از 50 تن زباله دفن شده است. متأسفانه در روزهای اخیر اخبار مربوط به حفاری و کشف تمدن 5000 ساله بابلی در فضای مجازی گسترده شده است.

در این گزارش آمده است: “كمتر از سه ماه پس از شروع كاوش باستان شناسی در تپه تاریخی برودپیپی ، غرب بابل ، و پس از اتمام مرحله اول حفاری های باستانی ، این منطقه هم اكنون به محل دفن زباله تبدیل شده است.”

نیاز به تلاش برای حفظ باقی مانده تپه بزرگ بابل

رئیس تیم باستان شناسی تپه 5000 ساله در بابل در مصاحبه با خبرنگاران در خبرگزاری های رسمی گفت که جامعه و مردم نسبت به حفاظت از آثار تاریخی حساس نیستند و در حفاظت از آنها سهل انگاری می کنند. کرد: این مسئله در مواردی مانند آب ، محیط زیست و جنگل ها اعمال شده است که یکی از اصلی ترین نقایص جامعه کنونی ایران است.

وی در ادامه سخنان خود ناسازگاری و عدم شناسایی مناطق تاریخی توسط مردم را به عنوان مهمترین معضل برخی از بدبختیها در اماکن باستانی و بناهای تاریخی برشمرد و یادآور شد: فرهنگ جامعه دارای مشکلات اساسی است: در کشورهای پیشرفته و به ویژه در اروپا ، مردم نسبت به آثار تاریخی خیلی بی تفاوت نیستند ، بنابراین باید این مسئله در کشور آسیب شناسی شود.

رئیس تیم کاوش باستان شناسی تپه بابل بودروپی بابل در پاسخ به انبار زباله در محل کاوش باستان شناسی این تپه بودروپای در قسمت غربی بابل ، خاطرنشان کرد: حدود 50 تن زباله در جریان پاکسازی جالب اینجاست که این منطقه در ابتدا 15 هکتار بوده است. ” که اکنون فقط 2 هکتار باقی مانده است.

طبق گزارشی که فاضلی با خبرنگاران ایسنا داشت ، با اشاره به اینکه مردم با فرهنگ و حفظ آثار تاریخی بیگانه هستند ، از غارت این آثار در تپه شاهنه پشت (هفت تپه) بابل خبر داد و تأکید کرد: صدها مقبره باستانی در این مکان توسط مردم غارت شده است که جامعه هیچ حساسیتی در این موارد نشان نمی دهد.

اقدام به حفظ آثار ملی بابل

وی با ذکر مثالی از حساسیت دولت و مردم اروپا نسبت به آلودگی آب های آزاد ، گفت: در انگلیس اگر کیف حمل کالا ندارید ، باید یک کیسه پلاستیکی بخرید که عواید آن به طور مستقیم برای تمیز کردن اقیانوس ها استفاده می شود. ” استفاده می شود.

این محقق ، کاوشگر و باستان شناس در ادامه از کاشت درختان و زیباسازی محل کاوش و تبدیل آن به یک سایت موزه در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این فعالیت ها به رشد عمومی فرهنگ جامعه کمک می کند. که همه مردم ، از جمله دانشجویان ، جوانان ، ساکنان و سایر گروه ها ، سخت تلاش می کنند تا این مکانهای تاریخی و باستانی را کنار هم نگه دارند.

فاضلی با اشاره به اینکه هر یک از نهادها مانند شهرداری و میراث وظایف خاص خود را دارند و بیشتر مسئولان در این راستا گام برداشته اند ، یادآور شد: “مردم باید در این مناطق اقدام کنند تا تغییرات مثبت را مشاهده کنند در حالی که ورود به رسانه ها در زمینه فرهنگ سازی با کار ریشه ای ضروری به نظر می رسند.

کشف جسد ۳۰۰۰ ساله در تپه بزرگ

طبق گزارشی که به دست ما رسیده است ، سرپرست تیم کاوش باستان شناسی تپه تاریخی بزرگرودپی بابل از کشف اسکلت یک دختر 5000 ساله در تپه های باستانی این منطقه خبر داد و گفت: اسکلت یک دختر حدود 13 تا 14 ساله نیز در این منطقه کشف شده است. یک پرچم در کنار او و یک گردنبند ساخته شده از صدف ، سنگ و قیر در اطراف گردن او بود و طبق مطالعات ، قدمت این اسکلت 3000 تا 5000 سال تخمین زده شده است.

فاضلی در پایان گفتگوهای خود با خبرنگاران با بیان اینکه شهر بابل از نظر تخریب و تجاوز به آثار تاریخی در مازندران رتبه اول را دارد گفت: ما در معرض انتقال زمین سوخته به نسل های آینده هستیم. در منطقه هفت تپه 400 تا 500 حفاری غیرقانونی انجام شده است که ایجاد امنیت برای حفظ آثار تاریخی ضروری است.

پاکسازی تپه

همچنین سرپرست تیم کاوش باستان شناسی تپه تاریخی بزرگرودپی بابل با انتقاد از اینکه تپه های تاریخی این منطقه زیر تیغ پروژه های عمرانی است گفت: متأسفانه علی رغم اعتراضات و به دستور آن زمان فرماندار ، عملیات ساختمانی در این مناطق انجام شد. ” این یک تپه تاریخی شد.

امیدواریم این مقاله از مجموعه های ایرانگردی مفید بوده باشد.

ارزیابی

آیا از این مطلب راضی بودید؟ - 9.4

9.4

امتیاز کاربر: 4.55 ( 1 نتایج)

خواندنی های روز
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده + هفت =

دکمه بازگشت به بالا