از سراسر وب
گردشگری کرمانشاه

سوغات کرمانشاه چیست

سوغات کرمانشاه مانند دیگر شهرهای ایران ، مسافران و گردشگران زیادی را به خود جذب می کند. در کنار آثار باشکوه ، سوغات کرمانشاه به نمایش گذاشته شده است. شهر کرمانشاه گزینه مناسبی برای سفر است و از نظر امکانات تاریخی و تفریحی ، آب و هوای مناسب و بحث سوغاتی جذاب که بسیار لذت بخش است ، تمام خواسته های یک مسافر را برآورده می کند. برای آن دسته از مسافرانی که سوغاتی از غذا دارند ، این شهر سوغاتی های خوشمزه ای دارد. سوغات کرمانشاه شیرینی هایی با قدمت چند صد ساله هستند. برای خرید می توانید به بازار سرپوشیده سنتی آن بروید و از دیدن انواع شیرینی ها و صنایع دستی کرمانشاه که در کارگاه ها یا توسط بانوان هنرمند کرمانشاهی تولید می شوند لذت ببرید و سوغاتی های مورد نظر خود را بیابید.

تقریباً همه سوغات کرمانشاه مانند کک ، نان برنج ، نان خرما و روغن حیوانی معروف را می شناسند. انواع دیگر سوغات کرمانشاه که می توان به آنها اشاره کرد عبارتند از:

نان شکری کرمانشاه

عسل کرمانشاه

جانماز و تسبیح کرمانشاه

نوشته های مشابه

نان بژی کرمانشاه

نان ساجی کرمانشاه

نخودی کرمانشاه

کلانه کرمانشاه

نان برنجی کرمانشاه

نان برنجی کرمانشاه

نان برنجی کرمانشاه یکی از سوغاتی های معروف استان کرمانشاه است که بین گردشگران و مسافران بسیار محبوب است. سابقه نان برنجی به دوره قاجار برمی گردد ، حدود صد و پنجاه سال پیش ، زمانی که مسافران جاده ابریشم برای سفر خود به دنبال غذایی بودند که ارزش غذایی و ماندگاری خوبی داشته باشد ، مردم کرمانشاه نان برنج تهیه می کردند. نان برنج شیرینی است که در شهرهایی مانند قزوین و کردستان نیز تهیه می شود ، اما با این وجود سوغاتی اصلی کرمانشاه محسوب می شود.

آرد برنج ، تخم مرغ ، شکر ، روغن ، هل ، گل رز و خرفه از جمله موادی هستند که نان برنج از آنها تهیه می شود. با توجه به هریک از این اجزا ، مزایای خاص خود را دارند و اگر به روش سنتی تهیه شود ، مضر نیست زیرا هیچ گونه مواد نگهدارنده و غیر طبیعی به آن اضافه نمی شود. همچنین بیشتر نان های برنجی کرمانشاه با روغن حیوانی تهیه می شود که عطر بسیار مطبوعی به آنها می بخشد. خرید نان برنجی را با این تعاریف وسوسه انگیز فراموش نکنید.

انواع نان برنجی کرمانشاه:

نان برنجی با طعم زعفرانی

نان برنجی ساده

نان برنجی با روغن نباتی

نان برنجی با روغن حیوانی

کاک کرمانشاه

کاک کرمانشاه

کاک کرمانشاه سوغاتی خوشمزه و سنتی است که در شیراز به نان یوکه معروف است. کک در ظاهر بسیاری از شیرینی ها ، ورقه های نازک ، شکننده و نورد یافت می شود که از آرد ، تخم مرغ ، هل ، روغن و دارچین تهیه می شود. کک به دلیل داشتن تخم مرغ و روغن حیوانی در کرمانشاه بسیار پر انرژی است. معمولاً کک را با پودر قند می پوشانند و بسته به مزه ، آجیل پودری مانند بادام ، پسته و نارگیل روی آن می ریزند. این شیرینی به دلیل نازکی و طعم خوب طرفداران زیادی در میانسالان و کودکان دارد.

نان خرمایی کرمانشاه

نان خرمایی کرمانشاه

شاید اگر نان خرما کرمانشاهی خورده اید ، طعم کلمپ کرمان را به خاطر بیاورید. نان خرما و خرما در یک خانواده هستند ، اما در عین حال تفاوت هایی با هم دارند که بارزترین تفاوت آنها در ظاهر آنهاست. نان خرما در زبان محلی کرمانشاه به نان خانقی معروف است. نان خرما از ترکیب آرد ، شکر ، زعفران ، گلاب ، روغن و خرما تهیه می شود. خرمای پوست کنده و خرد شده در وسط خمیر قرار می گیرد و معمولاً طعم خوبی با زیره دارد. نان خرما را می توانید در کارگاه ها و مغازه های نان برنج تهیه کنید.

انواع نان خرما:

نان خرما ساده

نان خرما با گردو

روغن حیوانی کرمانشاه

روغن حیوانی کرمانشاه

سوغاتی دیگر کرمانشاه که بسیار ارزشمند است روغن حیوانی یا “رون دان” به زبان کرمانشاهی است. روغن حیوانی محصول شیر گوسفند و گاو است. آب و هوای مناسب ، مراتع و جلگه های کرمانشاه علوفه مناسبی برای تغذیه دام ها دارد. این کیفیت علوفه عطر و طعم روغن کرمانشاه را بسیار تحت تأثیر قرار داده است و روغن حیوانی کرمانشاه در ایران بسیار مشهور است. روغن حیوانی با تهیه ماست از شیر گاو و گوسفند ابتدا و سپس دوغ تهیه می شود و آنها روغن را از دوغ به دست آمده می گیرند. روغن حیوانی ، چون از شیر استخراج می شود ، تمام خواص شیر را دارد و غذا را بسیار خوشمزه ، معطر و خوش طعم می کند.

نان برساق کرمانشاه

نان برساق کرمانشاه

برسک نان محلی و سنتی کرمانشاه است که عطر و طعم خوبی دارد. این نان به نان روغنی برساق معروف است که از مواد اولیه روغن ، شکر ، آرد ، شیر ، تخم مرغ ، رازیانه ، زعفران و نمک تهیه می شود. زنان کرمانشاهی سعی می کنند از روغن محلی استفاده کنند. مواد میانی این نان خوشمزه با گردوی خرد شده ، شکر و دارچین پر شده است. این نان شیرین خوشمزه در شهر ایلام با نام و طعم کمی متفاوت تهیه می شود. زنان محلی در منطقه روانسر کرمانشاه نیز به این نان نائوساجی می گویند.

زعفران کرمانشاه

زعفران کرمانشاه

کرمانشاه دومین تولید کننده بزرگ زعفران ایرانی است. کرمانشاه با 105 هکتار زمین زعفران درجه یک کشت می کند. این طلای سرخ ایرانی هنوز یکی از محبوب ترین سوغات ایرانی است. سالانه حدود 300 کیلوگرم زعفران برداشت می شود ، پیاز زعفران از خراسان جنوبی و رضوی به کرمانشاه منتقل شده است. خاک حاصلخیز کرمانشاه به گونه ای است که همه محصولات باغی و جزیره به جز موز و زعفران را می توان در آن کاشت و برداشت کرد. فراموش نکنید داستان زیره را نباید به کرمان برد. برای عشایر خراسانی نباید از این سوغات استفاده کنید ، اما می توانید این محصول را به راحتی به عنوان سوغات برای دیگر شهرها در نظر بگیرید.

ارزیابی

آیا از این مطلب رضایت داشتید؟

امتیاز کاربر: 4.4 ( 1 نتایج)

خواندنی های روز
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − 8 =

دکمه بازگشت به بالا