از سراسر وب
گردشگری اصفهان

بازار اصفهان

بازار اصفهان

بازار اصفهان یکی از بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین بازارهای تاریخی خاورمیانه است که مجموعه‌ای از آثار دوران‌های مختلف را در خود جای داده است. قدمت بازار قیصریه اصفهان به دوران صفویه می رسد.

بازار اصفهان کجاست؟

با پیشرفت انسان در عرصه صنعت و تولید، بیش از نیازهای مصرفی انسان، به مبادله کالا با یکدیگر پرداختند. با شروع این مبادلات و گسترش و گسترش آن، بشر به فضایی برای انجام این مبادلات نیاز داشت که به مرور زمان در قالب بازار ظاهر شد. در این بازارها مشاغل مختلف در مغازه ها به طور مستمر و به هم پیوسته فضایی را ایجاد می کردند که خریدار می توانست کالای مورد نیاز خود را با بالاترین کیفیت و نازلترین قیمت تهیه کند.

معماری بازار اصفهان

معماری بازار اصفهان

اصفهان شهری است که قدیمی ترین بازارها را دارد و هر کدام از این بازارها که در اثر بلایای مختلف به مرور زمان ویران شده اند در همان مکان بازسازی شده اند.

قدیمی ترین بازارها

در بیشتر شهرها، بازار از دروازه اصلی شهر شروع شده و تا هسته مرکزی شهر ادامه دارد. بازارها مانند سایر اماکن عمومی مانند ارگ حکومت، مسجد جامع اصفهان و … در میدان اصلی شهر متمرکز شده اند و به همین دلیل از نظر موقعیت در موقعیت مناسبی قرار دارند و از اهمیت بالایی برخوردارند. شرایط چرخش اقتصاد شهری

اهمیت بازار تا آنجا قابل درک است که بسیاری از بناهای فرعی از جمله کاخ ها، تیمچه ها، مدارس، مساجد، آب انبارها، حمام ها و در مواردی پایتخت در مجاورت آنها یا به وسیله تقسیمات فرعی ساخته شده است.

بناهای جنبی

مغازه های واقع در دو طرف راسته اصلی بازار اصفهان محل خرده فروشی اجناس و خانه ها و تیمچه ها که بیشتر در اطراف حیاط و رو به حیاط قرار دارند محل فروش عمده و عمده اجناس است. در مقیاس بزرگ

با گذشت زمان و تخصصی شدن مشاغل، بازارها به چند گروه اصلی تقسیم شدند و هر بخش به یک طبقه اختصاص یافت. بازار اصفهان نیز مانند سایر بازارهای ایران با این اصول و قواعد ساخته و پوشش داده شده است.

 مشاغل بازارها

 از بازارهای تاریخی و معتبر اصفهان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

بازار قیصریه اصفهان: بازار قیصریه یکی از بازارهای اصفهان است که به بازار شاهی معروف است.

بازار لوافها و آهنگران: یکی از بازارهای اصفهان است که در دو طرف خیابان حافظ قرار دارد و در گذشته محل خیمه دوزان و آهنگران بوده است.

بازار کفش دوز: این بازار در حاشیه میدان نقش جهان اصفهان قرار دارد.

بازار مقصود بیک اصفهان: این بازار در جنوب شرقی میدان نقش جهان واقع شده و انتهای آن به بازار حسن آباد می رسد.

بازار ساروتقی: ساروتقی امانت الدوله شاه عباس دوم بود. در این بازار خانه و مسجد سارو تقی وجود دارد.

بازار گلشن اصفهان: بخشی از این بازار در دوره صفویه ساخته شده و از چهار طرف قلندر تا دروازه اشرف امتداد دارد.

بازار دروازه اشرف: این بازار یکی از بناهای دوره صفویه است. در میان بناهای عصر شاه عباس اول، مدرسه جده بزرگ و مدرسه ملا عبدالله در بازار اصفهان دیده می شود.

بازار منجمی باشی: این بازار اصفهان یکی از شاخه های بازار دروازه اشرف است که به چهار طرف ساروتقی منتهی می شود.

بازار فرش اصفهان: در این بازار که در محله قدیمی چهارباغ پایین قرار دارد، از دیرباز در بازار اصفهان قالی و قالی به فروش می رسید.

آدرس بازار اصفهان در میدان امام اصفهان واقع شده است.

عکس از بازار اصفهان

تاریخی
معتبر اصفهان
معتبر اصفهان

ارزیابی

آیا از این مطلب رضایت داشتید؟

امتیاز کاربر: 4.4 ( 1 نتایج)

خواندنی های روز
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − 12 =

دکمه بازگشت به بالا