از سراسر وب
برلین

۱۰ واقعیت شنیدنی از دیوار برلین

نکاتی جالب از دیوار برلین

دیوار برلین قسمت شرقی برلین را از غرب جدا کرد و همچنین نمادی از جنگ سرد بود ، اما در سال 1989 فرو ریخت.

واقعیت 1

ساخت دیوار برلین در 13 آگوست 1961 با هدف جدا کردن سه منطقه تحت کنترل فرانسه ، انگلیس و ایالات متحده از مناطق تحت کنترل اتحاد جماهیر شوروی آغاز شد. پس از جنگ جهانی دوم ، آلمان به چهار منطقه تقسیم شد ، هر منطقه توسط یکی از چهار قدرت متفقین که نازی ها را شکست دادند ، اشغال شد. سرزمینهای تحت کنترل فرانسه ، انگلیس و ایالات متحده “آلمان غربی” یا جمهوری فدرال آلمان (Bundesrepublik Deutschland) نامیده می شدند. منطقه تحت کنترل اتحاد جماهیر شوروی را “آلمان شرقی” یا جمهوری دموکراتیک آلمان (Deutsche Demokratische Republik) نیز می نامیدند. برلین پایتخت آلمان شرقی تحت اشغال آلمان بود. اما این شهر منطقه اجرایی نیروهای متفقین بود و خود به چهار منطقه تقسیم شده بود. بدین ترتیب فرانسه ، انگلیس و ایالات متحده کنترل برلین غربی را به دست گرفتند و اتحاد جماهیر شوروی کنترل قسمت شرقی را در دست گرفت. برای سالها ، از نیمه دوم قرن بیستم ، روابط بین ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی به هم خورد ، و دیوار برلین نمادی از این دشمنی بود ، به نام پرده آهنین.

کار ساخت دیوار برلین

واقعیت 2

دیوار برلین برای جلوگیری از نفوذ آلمان شرقی به آلمان غربی ساخته شده است. اما این دیوار مانع بزرگی برای مردم آلمان غربی نبود كه می خواستند به شرق بروند. چون آنها فقط باید چند هفته پیش مجوز می گرفتند. صدور این مجوز با مقاومت زیادی از سوی قدرتهای غربی روبرو نشد. زیرا در هنگام ساخت دیوار قول داده شد که اتحاد جماهیر شوروی برلین غربی را غصب نمی کند.

واقعیت 3

آمارهای رسمی نشان می دهد که حداقل 136 نفر که قصد عبور از مرز را داشتند کشته شدند. افرادی که می خواستند از شرق به غرب عبور کنند ، خائن خوانده می شدند و اگر آنها سعی می کردند از آنجا عبور کنند ، نگهبانان باید آنها را شلیک کنند. البته قرار نبود این تیراندازی منجر به مرگ آنها شود.

دیوار برلین برای پیشگیری از ورود اهالی

واقعیت 4

قسمت غربی دیوار برلین با نقاشی دیواری پوشانده شده بود. اما در قسمت شرقی هیچ نقاشی وجود نداشت.

واقعیت 5

دیوار برلین صرفاً ابزاری تبلیغاتی برای اتحاد جماهیر شوروی و آلمان شرقی و نشانه ای از ظلم کمونیستی بود. زیرا آنها رفت و آمد مردم را کنترل می کردند و به سمت افرادی که خائن محسوب می شدند تیراندازی می کردند.

واقعیت 6

اگر برلین های غربی زباله داشتند ، آنها آن را به آن طرف دیوار می انداختند.

پرتاب آشغال به آن سوی دیوار

واقعیت 7

دیوید هسلهوف در سال 1989 هنگام ایستادن روی دیوار برلین آهنگ معروف خود را “در جستجوی آزادی” اجرا کرد.

واقعیت 8

اگرچه این دیوار از شرق و غرب جدا می شد ، اما چندین ایست بازرسی وجود داشت که می توان از آنها عبور کرد و از آن طرف دیوار عبور کرد. مشهورترین آنها Checkpoint Charlie بود. این ایست بازرسی منطقه برلین غربی تحت کنترل ایالات متحده را از منطقه برلین شرقی تحت کنترل شوروی جدا کرد. ایست بازرسی چارلی در اکتبر 1990 برداشته شد و اکنون در موزه متفقین در برلین است. آخرین بقایای Checkpoint Charlie ، برج دیده بانی در آلمان شرقی نیز در سال 2000 نابود شد.

مجزا کردن شرق و غرب

واقعیت 9

گرچه از 9 نوامبر 1989 به عنوان تاریخ سقوط دیوار برلین نام برده می شود ، اما تخریب رسمی آن در 13 ژوئن 1990 انجام شد. کنترل های مرزی از 9 نوامبر تا 13 ژوئن هنوز برقرار بود. گرچه از شدت گذشته برخوردار نبودند. آلمانی ها قسمت هایی از این دیوار را کنده و آن را به عنوان یادگاری نگهداری کردند و امروز حتی آن را در eBay می فروشند! افرادی که این کار را انجام می دادند “دارکوب دیواری” یا Mauerspecht نامیده می شدند. قسمتهایی از دیوار برداشته شده تا فضای بیشتری ایجاد شود. با اول ژوئیه 1990 ، تمام کنترل های مرزی لغو شد و در 3 اکتبر 1990 ، آلمان دوباره به عنوان یک کشور واحد شناخته شد.

این مطلب ادامه دارد … .

ارزیابی

آیا از این مطلب راضی بودید؟

امتیاز کاربر: 4.35 ( 1 نتایج)

خواندنی های روز
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × پنج =

دکمه بازگشت به بالا